Uczestnicy programu walczyć będą o 100 tys. zł i pracę w warszawskiej restauracji „L'enfant Terrible” Michała Brysia, który został nowym prowadzącym reality-show. W tej roli zastąpił on Wojciecha Modesto Amaro.
Spośród ponad dwóch tys. kandydatów z całej Polski, wybrano 16 uczestników, którzy podzieleni zostali na dwie grupy kucharzy:Drużyna czerwonych:- Izabela Anna Kaczorowska, 25 lat - Biała Rawska- Agnieszka Jasińska, 29 lat - Ruda Śląska- Emilia Bykowska, 30 lat - Gdynia- Katarzyna Gajewska, 24 lata - Olsztyn- Karolina Sadura, 26 lat - Piotrków Trybunalski- Marta Smeja, 27 lat - Gdynia- Małgorzata Augustyn, 30 lat - Trzebnica- Kamila Gockowiak, 29 lat - Puck

Drużyna niebieskich:- Tomasz Ptak , 22 lata - Ostrów Wielkopolski- Mikołaj Król, 21 lat - Radom- Jakub Suchta, 32 lata - Wrocław- Marcin Zdeb, 29 lat - Kraków- Błażej Loska, 33 lata - Bieruń- Michał Suchanowski, 37 lat - Bytom- Damian Bańkowski, 28 lat - Elbląg- Jakub Wolski, 36 lat - Piotrków Trybunalski
Producentem formatu pozostaje Jake Vision.
Piątą edycję reality-show „Hell’s Kitchen”, pokazaną wiosną br., oglądało średnio 1,48 mln widzów. Polsat w czasie emisji formatu zajął drugie miejsce w rynku telewizyjnym. Wpływy z reklam wyniosły 22,67 mln zł.











