“Bistro” wydawane było od marca 2011 i zawierało przepisy na szybkie potrawy. Tytuł kosztował 4,99 zł. Przez pierwsze miesiące był miesięcznikiem, potem został przekształcony w dwumiesięcznik. Jego redaktor naczelną była Jolanta Orłowska, kierująca również “Naj Magazynem” i “Moim Gotowaniem”.
Jaki informuje nas Agnieszka Doleżych, wydawca w G+J Polska, "Bistro" powstało jako tytuł specjalny, uzupełniający portfolio kulinarne G+J na czas prac nad przeformatowaniem głównego tytułu, miesięcznika "Moje Gotowanie". - Udany relaunch tego magazynu - według założeń - miał zamykać okres ukazywania się "Bistro" w obecnej formule - tłumaczy portalowi Wirtualnemedia.pl Doleżych. Pierwszy odświeżony numer “Mojego Gotowania” ukazał się 19 grudnia ub.r. (więcej na ten temat).

Wydawnictwo nie wyklucza jednak powrotu do wydawania magazynu “Bistro” w przyszłości, “w sprzyjających warunkach rynkowych”. Spółka nie ujawnia danych o sprzedaży pisma.











