Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-07-28

A A A POLEĆ DRUKUJ

Akademia Smaku odkrywa źródło zdrowej kuchni

Kolejny miesiąc kulinarnych wyzwań za nami. Tym razem, Akademia Smaku Bosch zajęła się przepisami kuchni wegetariańskiej, a autorzy najlepszych z nich pojawili się na comiesięcznym wydarzeniu. Pod czujnym okiem szefa kuchni Tomasza Jakubiaka, blogera Tomasza Lacha oraz aktorki Katarzyny Glinki, uczestnicy przygotowali, często zaskakujące, dania wegetariańskie.

 

Dania wegetariańskie bez tajemnic

Adepci Akademii Smaku przez cały dzień przygotowywali dania jarskie, a towarzyszyli im niezmiennie Katarzyna Glinka, Tomasz Jakubiak oraz prowadzący bloga zajadam.pl – Tomasz Lach. Do udziału w ekskluzywnych warsztatach, odbywających się w Centrum Domowych Inspiracji, zaproszono dwudziestu miłośników kuchni, którzy wygrali konkurs rozgrywany na stronie www.akademiasmaku.pl. Dodatkowym wyróżnieniem było przygotowywanie dań nadesłanych przez uczestników Akademii Smaku, a każdy z nich na koniec swoich kulinarnych zmagań otrzymał rozdrabniacz marki Bosch. Ponadto partner wydarzenia – Kropla Beskidu zorganizował dla uczestników mini konkurs fotograficzny, w którym nagrodami były bidony ze specjalnym wkładem na owoce. 

Na warsztacie Akademii Smaku pojawiły się m.in. dania takie jak cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami, zupa dyniowo – pomidorowa, pieczone wegetariańskie enchiladas, ciasto marchewkowe, tarta z botwinką, pasztet z kaszy jaglanej i soczewicy, zupa cebulowa czy wegetariańska lasagne z soczewicą.

 

Nowość w Akademii Smaku

Nowością na evencie było wprowadzenie dwóch bloków warsztatowych, prowadzonych przez Tomasza Jakubiaka oraz Tomasza Lacha, podczas których każdy z uczestników przygotowywał od podstaw potrawę specjalnie skomponowaną przez naszych kucharzy. Grupa Tomasza Jakubiaka przyrządziła pyzy drożdżowe z soczewicą i pikantną sałatką z ogórka, a ta pod opieką Tomasza Lacha sprawdzała swoje umiejętności robiąc wegetariańskiego burgera z konfiturą z czerwonej cebuli i jagód.

Akademia Smaku w pigułce

Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, a także e- magazyny stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni. Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, którzy tworzą swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także poznając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.

 

Więcej na www.akademiasmaku.pl  

 

Partnerami projektu są Mlekovita oraz Kropla Beskidu.

 

Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.





Słowa kluczowe:akademia smaku

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS

Społeczność Serwis społecznościowy branży mediów, reklamy, PR, badań i internetu ZAREJESTRUJ SIĘ