Sous Vide Supreme – smak zaklęty w próżni

Smak – to on jest istotą sztuki kulinarnej, jej początkiem i końcem. To także ideał Sous Vide – nowoczesnej filozofii kulinarnej w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z zalet próżniowego pakowania produktów. Dotychczas idea SV gościła tylko w najlepszych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Teraz, dzięki produktom Sous Vide Supreme, perfekcyjnie przygotowane dania można stworzyć w domowej kuchni.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka…

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu i z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję. Jak to osiągnąć? Kluczem jest nowoczesny proces przygotowania. Porcje produktów zostają szczelnie zamknięte w próżniowych woreczkach, a następnie są gotowane w kąpieli wodnej o precyzyjnie regulowanej temperaturze i w określonym czasie. Sous Vide czerpie pomysł wprost z natury, w której skorupka jajka stanowi naturalne próżniowe zamknięcie dla żółtka i białka.

… aby zagościć w Twojej kuchni!

Metoda SV przynosi niezwykłe efekty, dlatego od lat gości w najlepszych restauracjach na świecie i jest gwiazdą kulinarnych trendów w profe-sjonalnej gastronomi. Dzięki nowemu produktowi – piecowi wodnemu Sous Vide Supreme każdy może zostać kreatorem smaku równym mistrzom we własnej kuchni! To wygodne urządzenie w postaci wanny do kąpieli wodnej. Do jego obsługi służy prosty panel sterowania, który zgodne z ideą SV pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 0,5° C oraz czas wymagany konkretnym rodzajom produktów. Sous Vide Supreme posiada szczelną pokrywę, dzięki czemu jest on całkowicie bezpieczny i nie wymaga nadzoru, a potrawy przyrządzają się same – bez pośpiechu i bez zapachu.

Urządzenie jest dostępne w dwóch rozmiarach. Sous Vide Supreme dostosowany jest do gotowania 20 porcji produktów, a jego mniejsza wersja –Sous Vide Supreme Demi do 12 porcji. Dodatkowo, w ofercie Sous Vide Supreme znajduje się wygodna w obsłudze pakowarka, która pozwala na właściwe przygotowanie do kąpieli wodnej porcji mięsa, ryb czy warzyw oraz trzy rodzaje próżniowych woreczków, odpornych na działanie wysokich temperatur.

Wszystkie urządzenia oraz akcesoria Sous Vide Supreme są dostępne w wybranych salonach Villeroy & Boch oraz poprzez sklep internetowy wyłącznego dystrybutora w Polsce: www.kuchniasv.pl.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Legendarny dziennikarz wraca do zdrowia po udarze i wylewie. "Mam jeszcze sporo planów"

Legendarny dziennikarz wraca do zdrowia po udarze i wylewie. "Mam jeszcze sporo planów"

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję