Coca-Cola wprowadza testowo wersję z kawą bez cukru

Na sklepowe półki w Australii trafiła limitowana wersja napoju Coca-Cola - Plus Coffee No Sugar, czyli wzbogacona kawą, ale bez cukru.

Koncern Coca-Cola wprowadził na rynku australijskim limitowaną edycję swojego kultowego napoju. To wersja Coca-Coli wzbogacona kawą, ale bez cukru.

Firma zdecydowała się na launch tego wariantu po ubiegłorocznym sukcesie, jaki odniosła wprowadzając latem 2016 roku wersją Coca-Cola Ginger. Marketer liczy na podobny sukces przy wersji napoju z kawą, bez cukru. - Australijczycy kochają kawę, więc pomyśleliśmy, że damy im jeszcze więcej tego, co tak bardzo lubią - powiedziała Lisa Winn, rzecznik prasowa Coca-Coli w Australii.

W ostatnich latach koncern wprowadził limitowane wersje napojów Coca-Coli na kilku rynkach, m.in. Black Cherry w USA, Vanilla w Wielkiej Brytanii, Kanadzie i USA, Orange w Wielkiej Brytanii, na Łotwie i w Rosji oraz Zielona Herbata w Japonii.

100 ml Coca-Coli zawiera 14 mg kofeiny. Opinie konsumentów na temat nowego wariantu Coca-Coli w Australii są podzielone. Jedni twierdzą, że jego smak jest pyszny, inni - uważają to za co najmniej „dziwne”.

bg