Polacy pokochali czekoladową pizzę Guseppe

 

Polacy pokochali czekoladową pizzę Guseppe

Po dużym sukcesie akcji zorganizowanej z okazji święta zakochanych, Dr. Oetker na stałe powiększa swój asortyment pizz o czekoladową wersję włoskiej przekąski. Popularna seria Guseppe została poszerzona o pizzę z mleczną i białą czekoladą. 

Słodka interpretacja popularnej pizzy to znany smakoszom z całego świata przysmak. W Polsce jej debiut miał miejsce 9 lutego, z okazji zbliżającego się Międzynarodowego Dnia Zakochanych. 

Otrzymaliśmy mnóstwo pozytywnych recenzji zarówno od miłośników pizzy, jak i czekolady, mówiące o tym, że produkt jest zaskakujący, przepyszny i wart spróbowania. Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr. Oetkera to idealne danie dla tych, którzy kochają pizzę, ale też i nie mogą żyć bez czekolady – tłumaczy Magdalena Lipińska, Category Marketing Manager z firmy Dr. Oetker. Pozytywna reakcja rynku skłoniła nas do wprowadzenia czekoladowej pizzy na stałe do naszego portfolio - dodaje Magdalena Lipińska. 

Na całym świecie czekoladowa pizza jest nowym trendem na rynku. Stało się tak, ponieważ produkt stanowi ciekawy sposób na szybkie i smaczne śniadanie przed wyczerpującym dniem. Pizza czekoladowa jest również idealnym pomysłem na urozmaicenie spotkania towarzyskiego czy słodki deser. Wiele osób tworzy własne kompozycje smakowe poprzez dodawanie takich produktów jak owoce czy bita śmietana. Dodatkowo, czekoladowa pizza jest również znakomita, gdy wystygnie i staje się słodką przekąskę w ciągu dnia. 

Wyróżnikiem przełamującej stereotypy kompozycji jest specjalnie dobrane chrupiące ciasto, dopełnione przez krem kakaowy, białą i mleczną czekoladę oraz chrupiące ciasteczka. Połączenie jakościowych składników w pożywnym i smacznym kolażu to jedna z niewielu odsłon gatunku comfort food na polskim rynku. 

 

Informacje o firmie Dr. Oetker

 

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast               w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1922 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 750 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl

 

Od 2009 Dr. Oetker Polska wspiera finansowo Stowarzyszenie Wioski Dziecięce. W ramach współpracy realizowany jest program „Wspieramy Rodziny SOS", którego celem jest zapewnienie dzieciom i młodzieży harmonijnego rozwoju oraz wyrównanie ich szans w zdobywaniu wykształcenia. Więcej informacji: www.wspieramyrodzinysos.org