Media, Reklama, Internet, PR, Telewizja, Radio - najnowsze wiadomości tylko na WirtualneMedia.pl

Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-07-25

A A A POLEĆ DRUKUJ

Letnie zbiory FRoSTY

Latem, gdy większość z nas wyrusza na zasłużony odpoczynek, we FRoŚCIE praca wre. To właśnie teraz rozpoczynają się zbiory warzyw, aby mogły one cieszyć smakiem przez cały kolejny rok.

 

Do produktów FRoSTY trafiają tylko najlepsze składniki. Uprawiane specjalnie dla FRoSTY warzywa są mrożone bezpośrednio po zbiorach, aby zachować ich smak oraz wartości odżywcze. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, FRoSTA w swoich produktach nie stosuje dodatków do żywności, serwując pyszne posiłki jedynie na bazie wyjątkowych składników.

 

Po pierwsze marchewka

Marchewkę junior charakteryzuje smak delikatniejszy niż w przypadku tej klasycznej. Pozostają jednak cechy wspólne – chrupkość, słodycz i cała masa wielbicieli. FRoSTA serwuje ją w towarzystwie kalafiora, groszku i żółtej marchewki. Wszystko to, w sosie na bazie miodu i masła, znajdziemy w Warzywach francuskich na patelnię, które doskonale sprawdzą się jako pożywna kolacja!

 

Bez cukinii ani rusz

Delikatna i chrupiąca – taka powinna być cukinia. FRoSTA wybiera tylko te najlepsze, rosnące na polu, w słońcu – nie w szklarni. Cukinia – od razu po zbiorach myta, krojona i mrożona – trafia między innymi do Warzyw toskańskich. To doskonała propozycja na szybki letni obiad – samodzielnie bądź razem z ulubionym makronem czy dobrym pieczywem.

 

W te pędy… bambusa

Uprawy FRoSTY znajdziemy na całym świecie. Z egzotycznej Azji już za kilka chwil przyjedzie roślina wyjątkowa i oryginalna. Pędy bambusa, bo o nich mowa, cieszą się rosnącą popularnością w kuchniach całego świata. Fani nietypowych smaków mogą sięgnąć po Bami Goreng – danie na bazie piersi z kurczaka, z całym wachlarzem kolorowych warzyw i orientalnych przypraw. Potrafi naprawdę zaskoczyć swym niepowtarzalnym smakiem!

 

Kukurydza na medal

Jej sekretem jest właściwa odmiana. FRoSTA poszukuje tylko tych najsłodszych i najbardziej chrupiących ziarenek, które niebawem trafią do Steakhouse, dania rodem z USA. Grillowane kotleciki z siekanej wołowiny w towarzystwie warzyw: ziemniaków, fasolki szparagowej, cebuli, fasoli czerwonej i rzecz jasna – kukurydzy, to propozycja pełna smaku.

 

Produkty FRoSTY znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w całej Polsce, w cenach odpowiednio: Warzywa na patelnię toskańskie i francuskie 5,5 zł/ 400 g, Bami Goreng i Steakhouse 11 zł/ 500 g.





Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

PR NEWS

Społeczność Serwis społecznościowy branży mediów, reklamy, PR, badań i internetu ZAREJESTRUJ SIĘ