W krainie magicznych ziół z Althea Nova Villeroy & Boch

Upały odurzają, a mocne słońce każe mrużyć oczy. Lecz niech wielbiciele kanikuły nie tracą czujności! Wakacje to pora sprzyjająca magii: ogień sobótkowy rozświetla krótką, czerwcową noc, kwiat paproci kryje się w gęstych lasach. Chcesz się przyłączyć do letniego czarowania? Villeroy & Boch proponuje użyć ziół. Te, które zdobią porcelanę stołową Althea Nova, nadadzą się do tego doskonale.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Lubczyk i kolendra na szczęście w miłości

Kolekcja Althea Nova firmy Villeroy & Boch to przykład udanego mariażu prostoty i zmysłowości. Na białej porcelanie podano afrodyzjaki – lubczyk i kolendrę. Drobne, pojedyncze kwiaty tworzą fantazyjne baldachy. Cytrynowy zapach nasion kolendry orzeźwia o każdej porze dnia! O poranku wonne zioła wkradają się na filiżanki, popołudniami rozkwitają na zastawie obiadowej. Wzory na naczyniach reprezentują dwa różne style: akwarelowy – nostalgiczny i bardziej wyrazisty – optymistyczny. Bo miłość to tajemnica i wielka radość. Chcesz się przekonać? Ucieraj nasiona kolendry w moździerzu i… przywołuj ukochanego!

Szałwia znaczy długowieczność

Niegdyś wierzono, że ten, kto zje w maju świeżą szałwię, będzie cieszył się zdrowiem przez długie lata. Liście zioła i wypisane na nich zaklęcia miały chronić przed febrą i złymi mocami. Villeroy & Boch odkrył kolejną jej właściwość: szałwia skutecznie przywołuje wakacyjne wspomnienia! Fioletowe kwiaty i omszałe listki zdobiące białą porcelanę Althea Nova, przenoszą nas na skąpaną w letnim słońcu łąkę, wypełnioną zapachami traw i ziół. Szałwia rozkwita na owalnym półmisku i dwóch klasycznych miseczkach kolekcji – dostarcza wzruszeń i inspiruje kulinarne eksperymenty!

Lato przez okrągły rok!

Cały czas zaklinamy lato, by trwało dłużej. Obrazy utrwalamy na zdjęciach, smaki zamykamy w słoikach. W specjalnych pojemnikach Althea Nova Charm możemy przechowywać również zapachy – słodkich konfitur lub aromatycznych ziół. Wystarczy szczypta przyprawy, by odkryć dania na nowo. Sproszkowane nasiona kolendry wzbogacą smak szarlotki i ciasta marchewkowego, suszony lubczyk świetnie nada się do niedzielnego rosołu a rozdrobnione liście szałwii w sosie do makaronu przywołają włoskie wakacje. Wszystko to w służbie zdrowia i miłości! Bon Appetit!

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Nadchodzą zmiany w pisowni języka polskiego. To głębsza reforma niż w innych krajach

Nadchodzą zmiany w pisowni języka polskiego. To głębsza reforma niż w innych krajach

Z wizytą w redakcjach. Tam byliśmy w 2025 roku

Z wizytą w redakcjach. Tam byliśmy w 2025 roku

Co oglądali Polacy
w 2025 roku? Przegląd trendów z serwisu Filmweb

Co oglądali Polacy
w 2025 roku? Przegląd trendów z serwisu Filmweb

Rośnie oglądalność telewizji z opóźnieniem. Jak przewinąć kanały?

Rośnie oglądalność telewizji z opóźnieniem. Jak przewinąć kanały?

Marki zwiększyły aktywność na TikToku. Znacząca zmiana

Marki zwiększyły aktywność na TikToku. Znacząca zmiana

Zygmunt Solorz i stare kolędy. Rzecznik  Polsatu dementuje

Zygmunt Solorz i stare kolędy. Rzecznik Polsatu dementuje