Czarny Bocian - zaskoczy Cię - trzy razy

Biznesowy obiad, romantyczna kolacja, a może rodzinne spotkanie? Niezależnie od powodu i okazji – interesującą alternatywę dla lokali położonych w zatłoczonym centrum Białegostoku znajdziemy na Antoniuku, w nowo otwartej restauracji „Czarny Bocian”.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

- W przeważającej mierze Polacy są kulinarnymi tradycjonalistami. Zwykle wybierają te dania, które są im dobrze znane, rzadko przy tym eksperymentując. I choć stwierdzenie może ociera się nieco o banał, w sumie trzeba przyznać mu rację. Lubimy przecież wiedzieć, co przyniesie nam kelner. Dlatego w naszej restauracji znakomicie będą czuli się wszyscy, którzy poszukują właśnie tradycyjnej, polskiej kuchni z widocznymi elementami wpływów pogranicza, typowymi dla naszego regionu – wyjaśnia Bartosz Filipczuk, właściciel nowej restauracji na gastronomicznej mapie Białegostoku.

Jednak zarazem przekonuje, że kuchnia tradycyjna nie musi być wcale nudna. - Szef kuchni na każdym kroku stara się udowodnić, że nasza propozycja, to udane połączenie popularnych receptur i nowej, finezyjnej aranżacji znanych dań, dzięki czemu efekt jest naprawdę smakowicie zaskakujący – dodaje.

Czarny Bocian to lokal, który może zadziwić klienta przynajmniej trzy razy. Po pierwsze na uwagę zwraca wystrój restauracji. Wnętrze zostało zaaranżowane starannie i elegancko, w taki sposób, aby przebywający w nim goście mogli czuć się swobodnie i komfortowo. Po drugie - menu - zarówno jeżeli chodzi o jego kompozycję, wybór, jak również jakość wykonania.

- W karcie dominują przede wszystkim propozycje klasyczne – pieczenie, mięsa, pierogi, ryby oraz zupy. Oprócz stałej oferty z menu, codziennie przygotowujemy również trzy propozycje lunchowe. Choć sama karta nie jest może zbyt obszerna, ale w moim przekonaniu akurat w tym wypadku to właściwe rozwiązanie i atut. Dzięki temu, wybierając dowolne danie, klient ma pewność, że posiłek będzie zawsze przygotowany ze świeżych produktów.

Marzeniem młodego przedsiębiorcy, było stworzenie miejsca, w którym praktycznie każdy będzie czuł się wygodnie, a zarazem wyjątkowo. Utopia? Niekoniecznie. - Myślę, że udało się nam osiągnąć ten efekt, bo restauracja – co zresztą przyznają nasi klienci – jest bardzo elegancka, a jednocześnie przytulna. Chciałem stworzyć miejsce uniwersalne, nadające się zarówno na poważny, biznesowy lunch, szybki obiad, romantyczną kolację dla dwojga, czy sentymentalne spotkanie rodziny – mówi.

Jednak – i tutaj klienci mogą poczuć się zaskoczeni po raz trzeci – pomimo tego anturażu, można zupełnie spokojnie oczekiwać na rachunek, który niejednego gastronautę wprawi w osłupienie – będzie zadziwiająco niski.

Właściciel Czarnego Bociana chce w ten sposób udowodnić, że można prowadzić w Białymstoku wykwintną i elegancką restaurację, oferując w niej wysokiej jakości kulinarne rarytasy w zupełnie przystępnych cenach - na praktycznie każdą – nawet studencką kieszeń.

- Obfity zestaw lunchowy złożony z zupy, którą zresztą można pałaszować bez ograniczeń oraz drugiego dania w cenie od 11.90 do 13.90 zł zaspokoi wilczy apetyt niejednego głodomora – zapewnia Bartosz Filipczuk, szef Czarnego Bociana.

Gastronomia to trudny biznes – jednak właściciel nowej restauracji jest pełen optymizmu i energii do działania. Uważa, że lokal z dobrą kuchnią, przystępnymi cenami i ciekawym klimatem powinien obronić się niemal sam. Jednak na wszelki wypadek, gdyby to nie było takie proste, ma w zanadrzu już kilka niekonwencjonalnych pomysłów na rozgłos i budowę popularności...

Restauracja Czarny Bocian. Białystok, ul. Antoniukowska 54. Róg ul. Świętokrzyskiej i Antoniukowskiej – vis a vis Galerii Antoniuk. www.czarnybocian.eu

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Paramount dalej walczy o właściciela TVN. Osobista gwarancja właściciela firmy

Paramount dalej walczy o właściciela TVN. Osobista gwarancja właściciela firmy

Nie żyje Chris Rea. Stworzył kultową piosenkę o Bożym Narodzeniu

Nie żyje Chris Rea. Stworzył kultową piosenkę o Bożym Narodzeniu

Resort kultury z programem wsparcia dla lokalnych mediów. 10 mln zł dla niezależnych redakcji

Resort kultury z programem wsparcia dla lokalnych mediów. 10 mln zł dla niezależnych redakcji

Redakcja "Wyborczej" murem za Czuchnowskim. Jest oświadczenie po fali gróźb

Redakcja "Wyborczej" murem za Czuchnowskim. Jest oświadczenie po fali gróźb

Top 10 systemów CRM na 2026 rok – porównanie funkcji, kosztów i wdrożeń
Materiał reklamowy

Top 10 systemów CRM na 2026 rok – porównanie funkcji, kosztów i wdrożeń

Nie żyje szef MakoLab. Zarządzał firmą prawie dwie dekady

Nie żyje szef MakoLab. Zarządzał firmą prawie dwie dekady