Michał Kuter i Ernest Jagodziński poprowadzili Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”

Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Pokaz kulinarny, stanowiący główny punkt programu, poprowadził Michał Kuter – szef kuchni i właściciel restauracji „A Nóż Widelec" w Poznaniu, wyróżniony tytułem „Szef Kuchni Tradycyjnej" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016. Tematem przewodnim były ,,Tradycyjne polskie przysmaki na bazie mąki”, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. szagówki w kremowym sosie z zielonymi warzywami i serem grądzkim oraz kaczka po poznańsku z pyzami.

Gościem spotkania był również szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu i zdobywca tytułu ,,Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017, Ernest Jagodziński, który opowiedział o codziennych obowiązkach i wyzwaniach szefa kuchni z perspektywy kucharza i menedżera.

Ponadto, uczestnicy Miksera mieli okazję wziąć udział w szkoleniu ,,Mąki – rodzaje, typy i zastosowanie” w ramach którego przeprowadzono degustację bezglutenowych ciast wypiekanych w stołecznej restauracji wegetariańskiej ,,Tel Aviv Food & Wine”. Prezentację produktową poprowadzili Robert Ciechomski i Piotr Kuziela, Target Group Managerowie HoReCa w MAKRO.

„Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Partnerem ,,Szefa dla Młodych Talentów” jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce - Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.

grafika

dostarczył

infoWire.pl

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Lawina gróźb wobec dziennikarza "Wyborczej". Wiąże to z tekstem o Cenckiewiczu

Lawina gróźb wobec dziennikarza "Wyborczej". Wiąże to z tekstem o Cenckiewiczu

TVN szykuje jubileuszową edycję "MasterChefa". "Wyprawa poza Europę"

TVN szykuje jubileuszową edycję "MasterChefa". "Wyprawa poza Europę"

Dziennikarz Meczyków doznał udaru. "Może ktoś potraktuje to jak przestrogę"

Dziennikarz Meczyków doznał udaru. "Może ktoś potraktuje to jak przestrogę"

Świąteczna piosenka Radia 357 z  teledyskiem. Zobacz "Karpia pięciolatka"

Świąteczna piosenka Radia 357 z teledyskiem. Zobacz "Karpia pięciolatka"

CyberRescue pomoże klientom Banku Pekao uniknąć cyberoszustwa przed świętami
Materiał reklamowy

CyberRescue pomoże klientom Banku Pekao uniknąć cyberoszustwa przed świętami

Właściciel TVN wdraża nowe rozwiązania telewizji hybrydowej na kanałach naziemnych

Właściciel TVN wdraża nowe rozwiązania telewizji hybrydowej na kanałach naziemnych