Ambasador marki Debic – Michał Doroszkiewicz

Marka Debic na polskim rynku wprowadziła profesjonalne produkty mleczne dla szefów kuchni, piekarzy oraz cukierników. By lepiej poznać rynek, Bruno Van Vaerenbergh – ekspert cukierniczy Debic odpowiadający za Europę, podróżował z Gdańska do Łodzi, Sopotu i Warszawy, by poznawać lokalne ciasta i ich kosztować. Szybko odkrył, że polskie cukiernie z powodzeniem mogą konkurować z tymi europejskimi, z Hiszpanii czy Włoch. Wspólne zaangażowanie nowego pokolenia cukierników sprawia, że wiedza i inspiracja natychmiastowo rozchodzą się po Polsce.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Efekty tej podróży można obejrzeć tutaj: https://vimeo.com/273302565/ac43ecb285

Sam miałem okazję odwiedzać wspaniałe, nowoczesne butiki cukiernicze, takie jak Cremo, Pawlova, Odette, czy wyjątkowa Czekolada Cafe. Nie dziwi, że polscy specjaliści biorą udział w konkursie World Chocolate Masters lub w Pucharze Świata Cukierników. Przyszłość już dziś wygląda bardzo obiecująco -  podkreśla Bruno Van Vaerenbergh.

Poniżej przedstawiamy sylwetkę jednego z Ambasadorów marki Debic w Polsce.

Michał Doroszkiewicz

Zostanie Ambasadorem marki Debic to dla mnie kolejne ogromne doświadczenie w mojej profesji. W codziennej pracy w branży cukierniczej widzę jak ważną rolę odgrywają najwyższej jakości surowce stosowane w produkcji. Produkty takie jak śmietanka i masło to podstawa codziennej kreacji wykonywania receptur. Bez tych surowców trudno wyobrazić sobie stworzenia dobrej jakości wyrobów cukierniczych. Wymagania, jakie stawiane są aktualnie branży cukierniczej dotyczą również wielu innowacji i usprawnień w technologii produkcji – mówi Michał Doroszkiewicz.

Tegoroczny finalista Coupe du Monde de la Pâtisserie w Lyonie, czyli najbardziej prestiżowego konkursu cukierniczego na świecie. Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa - Pastry Lab. Wieloletni wykładowca i doradca kreatywny w Akademii Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Gelateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Gelateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe.

Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją – dodaje Doroszkiewicz.

Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego". Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczych. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi.  Team manager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie - European Cup  Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu w Lyonie 2019.Moja ostatnia wizyta w Instytucie innowacji w centrali firmy Debic była niesamowitym doświadczeniem poznania charakterystyki i właściwości śmietanek i maseł. Dzięki wymianie doświadczeń w grupie Ambasadorów mam niesamowitą możliwość nabywania kolejnej wiedzy, którą mogę przekazywać moim klientom oraz wszystkim cukiernikom, którzy chcą dostarczać najwyższej jakości wyroby cukiernicze dla konsumenta na rynku sprzedaży branży cukierniczo – gastronomicznej – dodaje Doroszkiewicz.

***

Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Co kupno Warner Bros. przez Netfliksa zmieni w Polsce? Pracownicy TVN dostali list od szefa WBD

Co kupno Warner Bros. przez Netfliksa zmieni w Polsce? Pracownicy TVN dostali list od szefa WBD

Prasa umiera? Skądże! Wydawca "Vogue Polska" wprowadzi do Polski kolejny luksusowy tytuł [TYLKO U NAS]

Prasa umiera? Skądże! Wydawca "Vogue Polska" wprowadzi do Polski kolejny luksusowy tytuł [TYLKO U NAS]

"Święta marzeń" w piosence Polsatu na Boże Narodzenie. Ibisz świętym Mikołajem

"Święta marzeń" w piosence Polsatu na Boże Narodzenie. Ibisz świętym Mikołajem

Będzie mega fuzja. Netflix kupuje Warner Bros. Discovery bez telewizji

Będzie mega fuzja. Netflix kupuje Warner Bros. Discovery bez telewizji

Gwiazdor Modern Talking na Sylwestrowej Mocy Przebojów Polsatu. Obok Zenek Martyniuk, Beata Kozidrak i Skolim

Gwiazdor Modern Talking na Sylwestrowej Mocy Przebojów Polsatu. Obok Zenek Martyniuk, Beata Kozidrak i Skolim

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online