Paweł Loroch z audycją kulinarną w Eska Rock

W najbliższy weekend Eska Rock (Grupa Radiowa Time) zacznie emitować nową audycję Pawła Lorocha „Strefa Gastro”. Niedawno Loroch po 15 latach współpracy pożegnał się z Antyradiem.

tw
tw
Udostępnij artykuł:
Paweł Loroch z audycją kulinarną w Eska Rock
Paweł Loroch, fot. screen z facebooka

Eska Rock zapowiada, że w „Strefie Gastro” słuchacze będą mogli „poznać szereg kulinarnych zjawisk z całego świata, posłuchać wysmakowanych rozmów z gośćmi”, a także dzwonić do studia oraz przesyłać Pawłowi Lorochowi maile i głosówki.

Audycja będzie nadawana na żywo w soboty i niedziele od godz. 9:00 do 12:00.

- Jestem zachwycony propozycją współpracy ze strony Eski Rock i fantastyczną atmosferą panującą w redakcji. Obiecuję, że moje audycje będą pełne dobrego smaku i humoru, ale ostrzegam, że nie zabraknie też treści wywołujących u słuchaczy gwałtowne poczucie głodu, który oczywiście postaram się na bieżąco zaspokajać mnóstwem pysznych propozycji - mówi Paweł Loroch.

- Spodziewam się smakowitych opowieści kulinarnych z różnych zakątków Polski i świata, ciekawych historii związanych z tradycją i kulturą, nie tylko kulinarną. Liczę też na aktywny udział licznej grupy fanów Pawła rozsianych po całym świecie. A to wszystko będzie skąpane w pikantnym sosie najlepszej rockowej muzyki - zapowiada Zbigniew Frączek, dyrektor programowy radia Eska Rock.

Paweł Loroch pożegnał się z Antyradiem

Poprzednio przez półtorej dekady Paweł Loroch był związany z Antyradiem, gdzie prowadził „Gastrofazę”. Audycja była na antenie od w latach 2005-2014, a od 2018 roku w ramówce weekendowej. Została zdjęta z końcem lutego br., zastąpiły ją programy prowadzone przez Kubę „Kojota” Olszewskiego.

Paweł Loroch w latach 2005-2008 był też dyrektorem promocji Antyradia, a w 2020 roku został brand managerem stacji Chillizet (obie stacje należą do Eurozetu).

W latach 2014-2016 Loroch prowadził internetowe JemRadio o tematyce kulinarnej. Współpracował też z wieloma stacjami telewizyjnymi, głównie jako prowadzący programy kulinarne i ekspert od tej tematyki (w latach 2005-2013 był jednym z gospodarzy kuchni w „Pytaniu na Śniadanie”). Ma też w dorobku książki (m.in. „Atlas Kanapek Świata”), scenariusze i gry planszowe.

tw
Autor artykułu:
tw
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Nowe porządki u wydawcy "Rzeczpospolitej". Zmiana nazwy, we władzach były menedżer Agory

Nowe porządki u wydawcy "Rzeczpospolitej". Zmiana nazwy, we władzach były menedżer Agory

YouTube przyszłością telewizji? Jest jak "niechciana ciotka z Ameryki"

YouTube przyszłością telewizji? Jest jak "niechciana ciotka z Ameryki"

Mniej Rymanowskiego w Polsacie. Skupi się na YouTube, będzie nowa twarz "Gościa Wydarzeń"

Mniej Rymanowskiego w Polsacie. Skupi się na YouTube, będzie nowa twarz "Gościa Wydarzeń"

TikTok przekonuje Polaków, że jest bezpieczny dla dzieci. Ekspertka się nie zgadza

TikTok przekonuje Polaków, że jest bezpieczny dla dzieci. Ekspertka się nie zgadza

Znamy prowadzących sylwestra Polsatu. Tylu jeszcze nie było

Znamy prowadzących sylwestra Polsatu. Tylu jeszcze nie było

Solorz odwołany z podpisem syna. Znika z "serialowej fabryki" Polsatu

Solorz odwołany z podpisem syna. Znika z "serialowej fabryki" Polsatu