Paweł Loroch z audycją kulinarną w Eska Rock

W najbliższy weekend Eska Rock (Grupa Radiowa Time) zacznie emitować nową audycję Pawła Lorocha „Strefa Gastro”. Niedawno Loroch po 15 latach współpracy pożegnał się z Antyradiem.

tw
tw
Udostępnij artykuł:
Paweł Loroch z audycją kulinarną w Eska Rock
Paweł Loroch, fot. screen z facebooka

Eska Rock zapowiada, że w „Strefie Gastro” słuchacze będą mogli „poznać szereg kulinarnych zjawisk z całego świata, posłuchać wysmakowanych rozmów z gośćmi”, a także dzwonić do studia oraz przesyłać Pawłowi Lorochowi maile i głosówki.

Audycja będzie nadawana na żywo w soboty i niedziele od godz. 9:00 do 12:00.

- Jestem zachwycony propozycją współpracy ze strony Eski Rock i fantastyczną atmosferą panującą w redakcji. Obiecuję, że moje audycje będą pełne dobrego smaku i humoru, ale ostrzegam, że nie zabraknie też treści wywołujących u słuchaczy gwałtowne poczucie głodu, który oczywiście postaram się na bieżąco zaspokajać mnóstwem pysznych propozycji - mówi Paweł Loroch.

- Spodziewam się smakowitych opowieści kulinarnych z różnych zakątków Polski i świata, ciekawych historii związanych z tradycją i kulturą, nie tylko kulinarną. Liczę też na aktywny udział licznej grupy fanów Pawła rozsianych po całym świecie. A to wszystko będzie skąpane w pikantnym sosie najlepszej rockowej muzyki - zapowiada Zbigniew Frączek, dyrektor programowy radia Eska Rock.

Paweł Loroch pożegnał się z Antyradiem

Poprzednio przez półtorej dekady Paweł Loroch był związany z Antyradiem, gdzie prowadził „Gastrofazę”. Audycja była na antenie od w latach 2005-2014, a od 2018 roku w ramówce weekendowej. Została zdjęta z końcem lutego br., zastąpiły ją programy prowadzone przez Kubę „Kojota” Olszewskiego.

Paweł Loroch w latach 2005-2008 był też dyrektorem promocji Antyradia, a w 2020 roku został brand managerem stacji Chillizet (obie stacje należą do Eurozetu).

W latach 2014-2016 Loroch prowadził internetowe JemRadio o tematyce kulinarnej. Współpracował też z wieloma stacjami telewizyjnymi, głównie jako prowadzący programy kulinarne i ekspert od tej tematyki (w latach 2005-2013 był jednym z gospodarzy kuchni w „Pytaniu na Śniadanie”). Ma też w dorobku książki (m.in. „Atlas Kanapek Świata”), scenariusze i gry planszowe.

tw
Autor artykułu:
tw
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Nie będzie szybkich blokad treści w polskim internecie. Wskazano 27 czynów zabronionych

Nie będzie szybkich blokad treści w polskim internecie. Wskazano 27 czynów zabronionych

Połowa TikToka w USA sprzedana. Tego samego inwestora może mieć właściciel TVN

Połowa TikToka w USA sprzedana. Tego samego inwestora może mieć właściciel TVN

Polskie Radio 24 z nową oprawą dźwiękową

Polskie Radio 24 z nową oprawą dźwiękową

Nowa prezes PwC w CEE. Agnieszka Gajewska zastąpi Adama Krasonia

Nowa prezes PwC w CEE. Agnieszka Gajewska zastąpi Adama Krasonia

New Balance MADE in USA
Materiał reklamowy

New Balance MADE in USA

Dorota Wysocka-Schnepf stawia na YouTube'a. "Poczucie powinności wobec prawdy" [TYLKO U NAS]

Dorota Wysocka-Schnepf stawia na YouTube'a. "Poczucie powinności wobec prawdy" [TYLKO U NAS]