SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

PepsiCo wprowadza na rynek kombuchę o nazwie KeVita

W wybranych sklepach w Warszawie pojawił się nowy produkt od koncernu PepsiCo - KeVita. Jest to kombucha, czyli napój powstały na drodze fermentacji z udziałem cukrów i mikroorganizmów.

Article

Na polskim rynku KeVita Master Brew Kombucha oferowana jest w 3 wariantach smakowych: słodko-kwaśnego połączenia ananasa z brzoskwinią, wytrawnej wiśni oraz lekko pikantnego imbiru. Produkt obecnie dostępny jest w wybranych warszawskich sklepach oraz punktach ze zdrową żywnością; będzie ją można także kupić w wybranych studiach jogi i pilatesu na terenie Warszawy oraz w barach.

- KeVita to kombucha, czyli napój powstały na drodze fermentacji z udziałem cukrów i mikroorganizmów. Każdy łyk KeVita jest pełen organicznych kwasów, które wraz z żywymi kulturami bakterii dają intrygujący, nowatorski smak. Lekka słodycz uzyskiwana jest dzięki zastosowaniu organicznego cukru trzcinowego oraz niewielkiej ilości słodzika z liści stewii. KeVita została stworzona w kalifornijskiej miejscowości Ojai, gdzie Bill Moses, lokalny wytwórca organicznych win spróbował niezwykłego napoju wytwarzanego przez holistyczną dietetyczkę, Chakrę Earthsong. Oboje postanowili połączyć siły, doskonaląc smak i recepturę tego lokalnego specjału. Tak oto powstał innowacyjny produkt, o którym obecnie mówi cały świat. Jednak, chociaż KeVita stała się już globalnym graczem w kreowaniu światopoglądu na rynku napojów, wciąż jest warzona i butelkowana w słonecznej Kalifornii - powiedziała Katarzyna Kołtuniewicz, kierownik marki w zespole Future Brands by PepsiCo.

PepsiCo przekonuje, że wychodząc naprzeciw zmieniającym się oczekiwaniom konsumentów, stale poszerza ofertę produktów żywnościowych i napojów. Kieruje się przy tym filozofią „Winning with Purpose”. Definiuje ona ambicję dotyczącą osiągania zrównoważonych wyników biznesowych, czyli uwzględniających pozytywny wpływ na planetę i społeczności.

Ostatnio na polskim rynku pojawiły się gęste soki typu smoothie pod marką Naked Juice i produkty owsiane do szybkiego przygotowania pod marką Quaker.

Firma na obecnym etapie nie ujawnia, czy będzie poszerzać dystrybucję marki KeVita na inne miasta. Nie podaje też, czy planuje wsparcie reklamowe nowego produktu.

Newsletter WirtualneMedia.pl w Twojej skrzynce mailowej

Dołącz do dyskusji: PepsiCo wprowadza na rynek kombuchę o nazwie KeVita

2 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
paff
Co...? Czarnej słodzonej wody już nikt nie chce spożywać? W mojej okolicy ostatnio w markecie półki wymieniali bo stające tam miesiącami kole i pepsi spowodowały, że półki się powyginały i pękły.
1 0
odpowiedź
User
Czytacz
Firma produkująca czipsy kartochlane (krochmal z solo) i kole ( woda z Wisły z cukrem) wprowadza napój hipster plus. Z hokusów fokusiów wyszło, że kupio targety, a bardziej kobiety
0 1
odpowiedź