Frytki w okamgnieniu

Ogromna ochota na frytki i niewiele czasu? Firma McCain zaprasza na najszybsze z frytek – frytki McCain Sprinter! Wystarczy tylko 5 minut w piekarniku, żeby cieszyć się ich doskonałym smakiem. Jeszcze nigdy delektowanie się długimi i niezwykle chrupiącymi frytkami nie było tak proste!

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Wizyta u fryzjera, dentysty lub u mechanika samochodowego? Wracasz z pracy po całym dniu bez chwili wytchnienia i znowu musisz wyjść? Zaskoczyła Cię nieoczekiwana wizyta znajomych? Dzięki frytkom McCain Sprinter niezwykle szybko zaspokoisz głód, ponieważ potrzeba tylko 5 minut w piekarniku, żeby cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Dodatkową zaletą frytek McCain Sprinter jest to, że zawsze możesz  podawać je gorące – także, jeśli znajdą się osoby, które poproszą o dokładkę już po kolejnej przystawce!

Przygotowanie frytek McCain Sprinter zajmuje 4 razy mniej czasu niż innych frytek przyrządzanych w piekarniku, dzięki czemu możesz serwować je już po kilku chwilach, np. jako gorącą przekąskę z ulubionym dipem. Zarówno domownicy, jak i goście, na pewno nie zdążą się zmęczyć czekaniem!  Rekord Guinessa w smażeniu frytek ustanowił 53-letni Belg, Chris Verschueren, który smażył frytki nieprzerwanie przez 83 godziny. Dzięki frytkom McCain Sprinter być może w swojej własnej kuchni uda się nam pobić rekord szybkości przygotowywania tych chrupiących pyszności! Tajemnica niepowtarzalnego smaku frytek McCain tkwi w wysokiej jakości produktach. Frytki McCain Sprinter są produkowane z całych ziemniaków na oleju słonecznikowym. Do ich przygotowania używane są wyłącznie starannie wybrane odmiany pochodzące z kontrolowanych upraw. Frytki McCain Sprinter to produkt dla całej rodziny, który z powodzeniem może stanowić składnik zbilansowanej diety. Są łatwe do przygotowania i szanują nasz czas.

Od września 2010 roku do produkcji frytek i specjalności z ziemniaczanych McCain używany jest nowy olej słonecznikowy. Ponieważ wersja klasyczna oleju słonecznikowego jest mało odporna na temperaturę i nie nadaje się do smażenia, specjaliści McCain wykorzystali dodatkowo wysokooleinowy olej słonecznikowy. Pozwoliło to uzyskać  stabilny termicznie olej, który zawiera około  80% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej kompozycji 2 olejów  produkty McCain są bezpieczne i smaczne i oferują najlepsze z możliwych połączenie dobrego smaku i przyjemności oraz odpowiedniego żywienia.

Jak przygotować frytki Sprinter McCain?

Wyjątkową zaletą frytek Sprinter McCain jest możliwość przygotowania ich na trzy sposoby:

1. Przygotowanie w piekarniku:

Rozgrzać piekarnik do 220°C (używając funkcji termoobiegu 200°C). Zamrożone frytki rozłożyć płasko na blasze. Nie dodawać żadnego tłuszczu. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 5 minut aż do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo! Zalecamy przewrócić frytki na drugą stronę po upływie połowy czasu pieczenia.

2. Przygotowanie we frytownicy:

Rozgrzać olej do 175°C. Zamrożone frytki smażyć przez około 1 minutę aż do uzyskania jasnozłotego koloru. Nie przyrumieniać za bardzo! Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

3. Przygotowanie na patelni:

Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu na patelni. Zamrożone frytki rozłożyć płasko na patelni i smażyć na średnim ogniu ok. 2 minuty aż do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo!

Dla uzyskania optymalnego rezultatu zalecamy piec zamrożone frytki zgodnie z podanym czasem i temperaturą aż staną się jasnozłote i chrupiące. Przygotowując mniejsze porcje odpowiednio skrócić czas przygotowania.

Propozycja podania:

Frytki Sprinter McCain z tzatzikami

Składniki dla 4 osób:

  • 1 duży ogórek
  • 1 kubek jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 Koperek
  • 1 zielona pietruszka
  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 1 łyżka octu winnego (jabłkowego)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1.      Ogórek obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie posolić i odstawić na 10 minut. Odcisnąć sok.

2.      Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masy ogórkowej. Koperek i natkę posiekać i również dołączyć do warzyw, razem z oliwa (1 łyżka) i octem jabłkowym (1 łyżka).

3.      Całość przyprawić solą i pieprzem. Dodać jogurt naturalny i odstawić do lodówki na godzinę, a następnie podawać z frytkami Tradycyjnymi Prostymi McCain, przygotowanymi zgodnie z instrukcja na opakowaniu

Czas przygotowania: 30 minut

grafika

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu