PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy słynie z wysokozmineralizowanej naturalnej wody mineralnej, która dostarcza magnezu, wapnia i wodorowęglanów. Suma składników mineralnych wynosi ponad 1700mg/litr. W tym kontekście warto przypomnieć, że istotna jest nie tylko sama zawartość składników, ale także proporcje w jakich najistotniejsze pierwiastki (magnez i wapń) występują w wodzie. Dla prawidłowego ich wchłaniania i metabolizmu stosunek Ca do Mg powinien wynosić 2:1. Taka proporcja powoduje, że składniki te są bardzo łatwo przyswajane przez organizm. W wodzie mineralnej Piwniczanka stosunek wapnia do magnezu wynosi właśnie 2:1.
Potwierdzeniem wysokiej jakości Piwniczanki są liczne certyfikaty i nagrody branżowe, wśród nich godła Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Znakami programu i tytułami TOP PRODUKT dwukrotnie nagrodzone zostały: Woda mineralna Piwniczanka niskonasycona CO2, Woda mineralna Piwniczanka średnionasycona CO2 oraz Woda mineralna Piwniczanka wysokonasycona CO2.

PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy obchodzi w tym roku 50-lecie istnienia, ale producent nie spoczywa jednak na laurach. Firma zachęca konsumentów nie tylko do sięgania po Piwniczankę, ale również do dbania o formę i samopoczucie. W tym celu na stronie internetowej www.Piwniczanka.pl powstała zakładka „Żyj zdrowo z Piwniczanką”, gdzie dostępne są m.in. przepisy na zdrowe i pożywne dania. Wśród propozycji znajdziemy opisy przygotowania koktajli. Zachęcamy do skorzystania z przepisów!
Koktajl szpinakowy Składniki:
- 2 szklanki świeżego szpinak - 1 banan - 1 jabłko - 1 pomarańcza - Piwniczanka
Przygotowanie:
Szpinak myjemy, a jabłko, banana i pomarańczę obieramy, po czym usuwamy pestki z jabłka i pomarańczy. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i umieszczamy je razem ze szpinakiem w blenderze. Dodajemy Piwniczankę, blendujemy aż do uzyskania gładkiego koktajlu.

Koktajl z mango Składniki: - 2 owoce mango - 1 banan - 1 awokado - Piwniczanka
Przygotowanie:
Owocowe obieramy i kroimy w kostkę. W kolejnym kroku umieszczamy je w blenderze, dolewamy Piwniczankę i blendujemy do uzyskania jednolitego płynu. W zależności od pożądanej gęstości koktajlu, można dodać mniej lub więcej Piwniczanki.
Koktajl z jarmużem Składniki: - 1/2 małego ananasa - 2 szklanki jarmużu - 1 banan - 1/2 pomarańczy - sok z 1 cytryny - Piwniczanka
Przygotowanie: Rozpoczynamy od umycia jarmużu i obrania wszystkich owoców, które następnie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dodajemy Piwniczankę i sok z cytryny, po czym blendujemy całość do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koktajl z buraka
Składniki: - 1/2 buraka - 2 jabłka - 1 banan - sok z 1 małej cytryny - Piwniczanka

Przygotowanie:
Myjemy wszystkie składniki, obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę. Tak przygotowane produkty przekładamy do blendera, dolewamy Piwniczankę i sok z cytryny, a następnie blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koktajl pietruszkowy
Składniki: - 2 szklanki natki pietruszki - 2 jabłka - 2 banany - sok z 1 cytryny - Piwniczanka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki myjemy, później obieramy banana i jabłka, a następnie usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojone składniki umieszczamy w blenderze, dodajemy sok z cytryny i Piwniczankę. Blendujemy do uzyskania jednolitego koktajlu.
Strona dostarcza także inspiracji kulinarnych, ale i cennych informacji dot. korzyści wynikających z picia wody, także do posiłku. Dzięki Piwniczance nawet zapracowane osoby mogą dbać o formę. Na wspomnianej stronie internetowej znaleźć można bowiem przykłady prostych ćwiczeń fizycznych (w tym z butelką Piwniczanki), które można wykonać nawet przy biurku. Producent prezentuje ponadto zestawienie prostych, ale cennych rad, które pomogą wszystkim początkującym rozpocząć zdrowy tryb życia.

* * *
Autor tekstu: Anna Koza, Adventure Media
* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” www.docenpolskie.pl www.blog.docenpolskie.pl
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.
* * *
KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” www.docenpolskie.p
Kontakt dla mediów: Anna Koza anna.koza@adventure.media.pl Adventure Media s. c. Agencja Public Relations www.adventure.media.pl tel. 780 115 953 tel. 32 724 28 84 fax 32 417 01 70











