Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny!

Żyj zdrowo z Piwniczanką! Przedstawiciele firmy PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy podpowiadają co zrobić, by dodać sobie witalności, inspirują przepisami na pożywne dania i zachęcają do aktywności fizycznej.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy słynie z wysokozmineralizowanej naturalnej wody mineralnej, która dostarcza magnezu, wapnia i wodorowęglanów. Suma składników mineralnych wynosi ponad 1700mg/litr. W tym kontekście warto przypomnieć, że istotna jest nie tylko sama zawartość składników, ale także proporcje w jakich najistotniejsze pierwiastki (magnez i wapń) występują w wodzie. Dla prawidłowego ich wchłaniania i metabolizmu stosunek Ca do Mg powinien wynosić 2:1. Taka proporcja powoduje, że składniki te są bardzo łatwo przyswajane przez organizm. W wodzie mineralnej Piwniczanka stosunek wapnia do magnezu wynosi właśnie 2:1. 

Potwierdzeniem wysokiej jakości Piwniczanki są liczne certyfikaty i nagrody branżowe, wśród nich godła Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Znakami programu i tytułami TOP PRODUKT dwukrotnie nagrodzone zostały: Woda mineralna Piwniczanka niskonasycona CO2, Woda mineralna Piwniczanka średnionasycona CO2 oraz Woda mineralna Piwniczanka wysokonasycona CO2. 

PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy obchodzi w tym roku 50-lecie istnienia, ale producent nie spoczywa jednak na laurach. Firma zachęca konsumentów nie tylko do sięgania po Piwniczankę, ale również do dbania o formę i samopoczucie. W tym celu na stronie internetowej www.Piwniczanka.pl powstała zakładka „Żyj zdrowo z Piwniczanką”, gdzie dostępne są m.in. przepisy na zdrowe i pożywne dania. Wśród propozycji znajdziemy opisy przygotowania koktajli. Zachęcamy do skorzystania z przepisów!

Koktajl szpinakowy Składniki:

- 2 szklanki świeżego szpinak - 1 banan - 1 jabłko - 1 pomarańcza - Piwniczanka

Przygotowanie:

Szpinak myjemy, a jabłko, banana i pomarańczę obieramy, po czym usuwamy pestki z jabłka i pomarańczy. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i umieszczamy je razem ze szpinakiem w blenderze. Dodajemy Piwniczankę, blendujemy aż do uzyskania gładkiego koktajlu. 

Koktajl z mango Składniki: - 2 owoce mango - 1 banan - 1 awokado - Piwniczanka

Przygotowanie:

Owocowe obieramy i kroimy w kostkę. W kolejnym kroku umieszczamy je w blenderze, dolewamy Piwniczankę i blendujemy do uzyskania jednolitego płynu. W zależności od pożądanej gęstości koktajlu, można dodać mniej lub więcej Piwniczanki. 

Koktajl z jarmużem Składniki: - 1/2 małego ananasa - 2 szklanki jarmużu - 1 banan - 1/2 pomarańczy - sok z 1 cytryny - Piwniczanka

Przygotowanie: Rozpoczynamy od umycia jarmużu i obrania wszystkich owoców, które następnie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dodajemy Piwniczankę i sok z cytryny, po czym blendujemy całość do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl z buraka

Składniki: - 1/2 buraka - 2 jabłka - 1 banan - sok z 1 małej cytryny - Piwniczanka

Przygotowanie:

Myjemy wszystkie składniki, obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę. Tak przygotowane produkty przekładamy do blendera, dolewamy Piwniczankę i sok z cytryny, a następnie blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. 

Koktajl pietruszkowy

Składniki: - 2 szklanki natki pietruszki - 2 jabłka - 2 banany - sok z 1 cytryny - Piwniczanka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki myjemy, później obieramy banana i jabłka, a następnie usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojone składniki umieszczamy w blenderze, dodajemy sok z cytryny i Piwniczankę. Blendujemy do uzyskania jednolitego koktajlu.

Strona dostarcza także inspiracji kulinarnych, ale i cennych informacji dot. korzyści wynikających z picia wody, także do posiłku. Dzięki Piwniczance nawet zapracowane osoby mogą dbać o formę. Na wspomnianej stronie internetowej znaleźć można bowiem przykłady prostych ćwiczeń fizycznych (w tym z butelką Piwniczanki), które można wykonać nawet przy biurku. Producent prezentuje ponadto zestawienie prostych, ale cennych rad, które pomogą wszystkim początkującym rozpocząć zdrowy tryb życia.

* * *

Autor tekstu: Anna Koza, Adventure Media

* * *

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” www.docenpolskie.pl www.blog.docenpolskie.pl 

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. 

Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych. 

* * *

KONTAKT:

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” www.docenpolskie.p  

Kontakt dla mediów: Anna Koza anna.koza@adventure.media.pl Adventure Media s. c. Agencja Public Relations www.adventure.media.pl tel. 780 115 953 tel. 32 724 28 84 fax 32 417 01 70

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+