Magazyn „Kuchnia” będzie dwumiesięcznikiem. Nowe działy i autorzy

We wtorek, 26 marca br. ukaże się nowa odsłona pisma kulinarnego „Kuchnia” (Agora), które od kwietniowego wydania będzie dwumiesięcznikiem. Będzie zawierało także więcej porad, przepisów i autorskich sesji kulinarnych. Na jego łamach pojawią się również nowi autorzy i felietoniści oraz rubryki. Magazyn będzie miał również większą objętość i grubszą okładkę.

NB
NB
Udostępnij artykuł:
Magazyn „Kuchnia” będzie dwumiesięcznikiem. Nowe działy i autorzy

W nowej „Kuchni” po zmianach redakcyjnych ma pojawić się więcej przepisów kulinarnych, praktycznych porad, gastronomicznych trendów, a także artykułów o stylu życia, zdrowiu, reportaży kulinarnych, felietonów, rubryk o wydarzeniach i podróżach kulinarnych.

Zdecydowano się również na zwiększenie liczby autorskich sesji kulinarnych. Na łamach pisma pojawią się nowi felietoniści, m.in. Samar Khanafer - autorka książek kulinarnych i telewizyjnych programów czy Joanna Jakubiuk - szefowa kuchni, która przedstawi nowoczesne odsłony kuchni regionalnej.

W każdym wydaniu czytelnicy mają znaleźć rozmowy ze specjalistami, a nową rubryką będzie cykl o wypiekach z różnych mąk, które są dostępne na polskim rynku. - Coraz więcej osób poszukuje dzisiaj treści o tematyce kulinarnej z najwyższej półki. Postanowiliśmy wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom i jednocześnie dopasować „Kuchnię” do potencjału rynkowego. Dzięki temu czytelnicy otrzymają co dwa miesiące pismo z większą różnorodnością tematyczną, w nowej objętości i z grubszą okładką - tłumaczy zmianę cykliczności wydawania „Kuchni” Joanna Mosiej-Sitek, dyrektor wydawnicza magazynu. Kwietniowy numer ma także większa objętość – 164 strony oraz grubszą okładkę. Zmiany mają nadać wydaniu luksusowy charakter.

Zmiany w serwisie „Kuchni”

Redakcja planuje rozwijać też swoje działania online. W planach jest odświeżenie layout strony internetowej „Kuchni” – magazyn-kuchnia.pl. W portalu mają pojawić się nowe treści – nie tylko przepisy kulinarne, ale też inspiracje dla miłośników gotowania, filmiki wideo z przepisami i poradami kulinarnymi. Autorskie treści mają pojawić się również w mediach społecznościowych. W pierwszym numerze „Kuchni” w nowej odsłonie czytelnicy znajdą m.in. przepisy na klasyczne oraz regionalne potrawy na Wielkanoc. W wydaniu znalazła się rozmowa z Moniką Solińską – sommelierką oliwną, która opowiada, jak rozpoznać oliwę najwyższej jakości oraz wywiad z Garimą Arorą – szefową kuchni w Azji.

Zmianom w piśmie towarzyszy kampania promocyjna w telewizji (Kuchnia+), radiu (radiostacje Agory), prasie (czasopisma Agory), internecie (Gazeta.pl), sieci kin Helios oraz mediach społecznościowych. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu czasopism Agory.

Najnowszy numer „Kuchni” będzie dostępny w sprzedaży od wtorku, 26 marca br. przez dwa miesiące w cenie 11,99 zł. Magazyn ukaże się również w wersji ze specjalnym wydaniem „Kuchnia na cały rok” w cenie 14,99 zł.

NB
Autor artykułu:
NB
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada szefowej "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada szefowej "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"