„Otwarta kuchnia” będzie audycją o jedzeniu i gotowaniu, a także o świecie widzianym przez kulinarny pryzmat. Co tydzień Paulina Nawrocka-Olejniczak opowie słuchaczom co i gdzie się jada, dlaczego i jaka historia za tym stoi. W felietonie nie zabraknie praktycznych porad, smakowitych rozmów, dźwiękowych obrazków z pachnących jedzeniem miejsc, rekomendacji inspirujących książek - kulinarnych, o kuchni i z kuchnią w tle oraz oczywiście przepisów. Każdy program będzie mieć swój temat przewodni, zwykle związany z danym sezonem, bieżącymi wydarzeniami czy kalendarzem.
##NEWS https://www.wirtualnemedia.pl/english-biz-podcast-tok-fm-olga-pietrykiewicz,7169777131251329a ##
Audycja będzie obecna na falach rozgłośni w każdy poniedziałek o 19.20.
Paulina Nawrocka-Olejniczak to krakowska reporterka Radia TOK FM, prowadząca wakacyjne audycje „Jadłospis”, „TOK360 od kuchni” i „Przewodnik o kuchni”. Jest też autorką podcastu „Zabawy jedzeniem” poświęconego historii kuchni, nagrodzoną tytułem Twórcy Roku 2021 w kategorii Podcast. Miłośniczka kultury kulinarnej, absolwentka Food Studies na Uniwersytecie SWPS.

Premierę audycji „Otwarta kuchnia” wspiera promocja na antenie Radia TOK FM, na stronie Tokfm.pl oraz na profilach TOK FM w mediach społecznościowych.
„Otwarta kuchnia” to pierwsza z trzech jesiennych nowości, które zagoszczą na antenie stacji. Premiery dwóch kolejnych odbędą się w kolejne poniedziałki - 19 oraz 26 września. Jedna z nich zastąpi audycję „Prawda nas zaboli” Piotra Najsztuba.
##NEWS https://www.wirtualnemedia.pl/piotr-najsztub-radio-tok-fm-koniec-audycji-prawda-nas-zaboli-dlaczego-powody,7169776600155777a ##
Tok FM było drugim najchętniej słuchanym radiem w Warszawie w okresie od lutego do lipca br. (13,3 proc. dobowego udziału słuchania, dane Radio Track Kantar Polska). W całym kraju w okresie maj-lipiec br. stacja miała 2,9 proc. słuchalności.











