Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”

Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu. Marka, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, wprowadza nową linię warzyw w puszce „Gotowane na parze”.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Praca, stanie w korkach, zakupy - wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu. To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża,a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.

Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.

Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa. „Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie  większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów - wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

·       Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze

·       Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże

·       Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu

·       Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem

·       I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu

„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.

* * *

O FIRMIE:

Znana z najwyższej jakości produktów i ze 160-letniej tradycji marka Bonduelle działa na polskim rynku już od  20 lat. Jest liderem na rynku konserw warzywnych, wiodąc prym jednocześnie wśród trzech najważniejszych segmentów – kukurydzy, groszku i fasol suchych. Działa również w sektorze gastronomicznym, współpracując z wiodącymi podmiotami na tym rynku (restauracje, sieci gastronomiczne).

  W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Bonduelle zobowiązuje się dostarczać  to, co w warzywach najlepsze.

Aby zapewnić należytą świeżość i odpowiedni smak, warzywa Bonduelle przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Bonduelle czuwa jednocześnie nad właściwym planem zasiewów, stanem upraw i przebiegiem zbiorów. Fachowa wiedza i doświadczenie w przetwórstwie warzyw pozwala zachować pełnię walorów odżywczych i smakowych naszych produktów. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat Koncern Bonduelle współpracuje z polskimi rolnikami uprawiającymi grunty w samym sercu Polski (kujawsko-pomorskie). W Polsce istnieją dwa zakłady przetwórstwa warzyw Bonduelle: w Gniewkowie i Ruchocicach.

Specjaliści Bonduelle nadzorują pola uprawne określając rodzaj nasion i odmian warzyw, środki upraw, kontrolują stan upraw, terminy zbiorów. Bonduelle współfinansuje i realizuje inwestycje techniczne na szeroką skalę. Wszystkie te działania mają na celu uzyskanie warzyw najwyższej jakości.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"