Zimowe wieczory to idealna okazja, aby oddać się prawdziwej przyjemności. Niezastąpione będą wtedy lody, które można zestawiać nawet z najbardziej zaskakującymi składnikami i podawać na niezliczoną ilość wyszukanych sposobów. Ulubione ciasta w zupełnie nowych zimowych kompozycjach z dodatkiem doskonałych lodów zachwycą każdego, kto ceni doskonały smak i finezję podania.
Pobudzająca przyjemność smaku
Dla wielbicieli kawy i wyszukanego smaku prawdziwej wanilii idealnym połączeniem będzie babka kawowa z lodami Carte d"Or Vanilla.
Babka kawowa z lodami Carte d"Or Vanilla
Sposób podania:
Talerzyk polej sosem czekoladowym lub likierem kawowym. Połóż na nim babkę a obok umieść gałkę lodów Carte d’Or Wanilia i oprósz ją kakao. Deser serwuj udekorowany listkiem mięty i ziarenkami kawy.
Słodko – kwaśna przyjemność

Połączenie delikatnej kwaskowatości pieczonych jabłek na kruchym spodzie z kremowymi lodami Carte d"Or Vanilla zachwyci każdego, kto ceni prostotę wykonania, a zarazem wykwintność tego niezwykłego deseru.
Szarlotka z lodami Carte d"Or Vanilla
Sposób podania:
Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d’Or. Udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.
Łaciata przyjemność
Nic nie zachwyca bardziej niż łaciaty sernik przełamany kulką idealnie czekoladowych Carte d"Or Chocolate.
Łaciaty sernik z lodami Carte d"Or Chocolate
Sposób podania:
Na talerzyku ułóż dwa kawałki sernika. Kształtną kulkę lodów Carte d’Or Czekolada połóż na jednym z nich. Deser podawaj udekorowany listkiem świeżej mięty.
Pomysły na połączenia ciast z lodami oraz przepisy na samodzielne przygotowanie ciast na stronie: www.lodoweinspiracje.pl












