PrzepisPrzygotowanie potrawy należy zacząć od pokrojenia chorizo w bardzo cienkie plasterki i umieszczenia ich na każdym filecie. Tak udekorowane należy poowijać i zabezpieczyć w folię spożywczą i odstawić, by nabrały właściwego kształtu. Papryki trzeba upiec przez 15 minut w optymalnej temperaturze wynoszącej 210°C. Gdy będą gotowe, należy je obrać, usunąć gniazda nasienne i każdą paprykę osobno zblendować. Purée paprykowe trzeba przetrzeć przez sitko. Następnie należy odwinąć filety i ułożyć je na patelni teflonowej, a tę na 5 minut włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C.Owoce morza trzeba przełożyć do garnka i dolać szklankę białego wina. Następnie dodać łyżkę drobno posiekanej cebuli i pietruszki. Całość doprawić pieprzem i gotować przez 10 minut. Kiedy owoce morza będą gotowe, sok powstały w czasie gotowania należy odlać do słoika i dodać do niego świeżą śmietanę oraz masło. Następnie trzeba go spienić, by uzyskać kremową konsystencję. Sposób podania: należy „obrysować” każde z paprykowych coulis. Na talerzu umieścić dorsza, ugotowaną białą fasolę i owoce morza. Skropić oliwą z oliwek. Filet następnie trzeba otoczyć spienionym sokiem z owoców morza. Na koniec udekorować papryką i ziołami.

Link do materiały video: https://www.youtube.com/watch?v=e83D852_7no
dostarczył

infoWire.pl











