- Event Hall to więcej niż tylko kolejna eventowa przestrzeń – mówi CEO Event Hall Fabryka Norblina & KinoGram, Pierre Abi Nader – Tu możemy zrealizować najbardziej wymagające projekty. „Azja Express” była nie tylko wyzwaniem organizacyjnym (m.in. scenografia, technika), ale – przede wszystkim - kulinarnym - podkreśla.
Goście mogli skosztować kuchni azjatyckiej, nad którą czuwał szef kuchni Catering FN Łukasz Kaniecki. - Przygotowaliśmy oryginalny, dedykowany catering oparty głównie na przepisach kuchni filipińskiej - mówi Kaniecki.

Azjatycka kuchnia na spotkaniu prasowym “Azji Express”
- Nie mogło zabraknąć „kalabasy” - zupy dyniowej z mleczkiem kokosowym, „inasal” - kurczaka w aromatycznej limonkowej marynacie. Na deser zaserwowaliśmy „biko” – karmelizowany ryż w mleczku kokosowym z orzeszkami ziemnymi. Kuchnia filipińska jest niezwykle zróżnicowana i pełna oryginalnych smaków. Bardzo się cieszę, że mogliśmy z moim międzynarodowym zespołem kucharzy odkryć jej tajemnice - dodaje.
Spotkanie w Event Hallu w Fabryce Norblina było okazją do bliższego poznania uczestników programu, którzy chętnie dzielili się swoimi przeżyciami i wspomnieniami z podróży po Azji. Na „ściance” pojawili się m.in. Agnieszka i Piotr Głowaccy, Gabi Drzewiecka, Jessica Mercedes z bratem Justinem Kirchnerem oraz Mandaryna z córką Fabienne Wiśniewską.












