Gorzkie czekolady Nestlé Noir

Na rynku polskim pojawiły się nowe, wykwintne czekolady Nestlé NOIR. Są to gorzkie czekolady o wyrafinowanych smakach.

kk
kk
Udostępnij artykuł:

Pojawieniu się nowych czekolad na rynku towarzyszyć będzie kampania reklamowa w wybranej prasie kobiecej. Kampania będzie wspierana specjalnymi materiałami dla handlu oraz akcjami samplingowymi w wybranych sieciach handlowych. Reklamę prasową przygotowała agencja LOWE GGK. Za zakup mediów odpowiada agencja Mediaedge:cia.

- Rynek czekolad jest największym segmentem na rynku słodyczy, zajmując 30% tego rynku. Rynek tabliczek czekoladowych jest rynkiem stabilnym, wartość sprzedaży tej kategorii wzrosła w ciągu 2005 roku o około 3% (dane za: AC Nielsen MAT ON’05 do MAT ON’04). W analogicznym okresie segment czekolad premium wzrósł o ponad 46%. Konsumenci czekolad premium to w większości koneserzy, ceniący sobie intensywny smak czekolad. Aż połowę wszystkich czekolad premium stanowią czekolady gorzkie (dane za AC Nielsen, DJ 2006).

Czekolady Nestlé NOIR opakowane są w eleganckie opakowania, które mają atrakcyjną szatę graficzną. Klasyczna czerń doskonale współgra z elegancką czerwienią, delikatnym pomarańczem lub subtelnym brązem. Złote napisy podkreślają wysoką jakość czekolad. Centralnym punktem opakowania jest zdjęcie kostki czekoladowej umieszczonej w otoczeniu dodatków – wiśni, grejpfruta, karmelu lub ziaren kakao.

Czekolady Nestlé NOIR łączą w sobie bogactwo smaku i najwyższej jakości kakao, które jest bogatym źródłem antyoksydantów, podobnych do tych, które znajdują się w warzywach, owocach czy czerwonym winie. Antyoksydanty mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka, ponieważ neutralizują wolne rodniki zapobiegając tym samym procesom starzenia. Gorzka czekolada, o wysokiej zawartości kakao, jest jednym z najbogatszych źródeł antyoksydantów. Z przeprowadzonych badań naukowych wynika, że kakao i gorzka czekolada mają działanie przeciwutleniające porównywalne lub nawet intensywniejsze niż w przypadku wielu innych produktów spożywczych pochodzenia roślinnego. - powiedziała Emma Pickford, Specjalista ds. żywienia z Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Nestlé (CRN) w Lozannie.

kk
Autor artykułu:
kk
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów