W nowym dwumiesięczniku znalazły się zagadnienia dla osób zainteresowanych tym, jak zdrowo i smacznie jeść, by posiadać odpowiednie samopoczucie oraz kondycję. Redakcja radzi również, jak się odżywiać, by zachować młodość, dzieli się zdrowymi przepisami oraz pokazuje, jak przygotować półprodukty.
W wydaniu dostępnym na rynku znalazły się takie tematy jak: co jeść, by długo żyć; jakie dania są dobre dla wątroby; jakie są największe żywieniowe mity; przepisy na słodycze bez cukru oraz które warzywa zawierają najwięcej potasu.

Redaktor naczelną tytułu jest Anetta Sokołowska. Dwumiesięcznik dostępny jest w sprzedaży od 25 września br., kosztuje 3,99 zł. Jest promowany w tytułach i serwisach Burdy oraz w punktach sprzedaży prasy, a także za pośrednictwem kampanii telewizyjnej na kanale Kuchnia + i blogerów.











