Maj w Polsat Food Network

Smaki Polski według Tomasza Schafernakera

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Premiera: 1 maja, czwartek o 10:00, 14:00 i 18:00

Tomasz Szafernaker powraca do miasta, w którym się urodził -Gdańska, by odświeżyć swoje zamiłowanie do miejscowej kuchni. Gdańsk jest bramą Kaszub, regionu Polski słynącego z solidnych porcji zup, pierogów  i pysznych, choć kalorycznych ciast. Tomasz pospieszy na grzybobranie w lasach Kaszubskiego  Parku Krajobrazowego i poszukiwanie przysmaków z owoców morza pośród wydm Słowińskiego Parku Narodowego. Nie omieszka również pośpiewać tradycyjnych pieśni z prawdziwymi Kaszubkami. Podczas wycieczki nad jeziora, w których niegdyś łowił ryby ze swoim dziadkiem, Tomasz skosztuje wędzonych ryb słodkowodnych oraz, rzecz jasna, miejscowej wódki.

Irlandia według Bobby'ego Nowy Program - od 1-ego maja o 22:00

W tym godzinnym programie specjalnym gospodarz oraz kucharz celebryta Bobby Flay zabierze nas w gastronomiczną podróż po Irlandii, w której odkryjemy nową kulturę kulinarną wyspy oraz ludzi, którzy ją tworzą.

Od początków irlandzkiego slow food w Ballymaloe Cookery School w Cork, Wildside Catering na wybrzeżu Waterford, do kucharza i autora książek kucharskich Clodagha McKenny, ekspedycja Bobbiego pokaże nam wspaniałe widoki, niesamowite dania, zaskakujących gości oraz oczywiście sporo dobrego irlandzkiego humoru!

Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii PREMIERA – poniedziałek 5-ego maja o 11:30, 14:30, 18:30 i 23:00

Brazylia jest krajem słynącym ze wspaniałych owoców morza pochodzących z Atlantyku i Amazonii, soczystych steków oraz pysznego street foodu. Widać tu wpływy Afryki zachodniej, Francji, Włoch, Hiszpanii oraz oczywiście Portugalii. Program Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii został nagrany na zamówienie Food Network. W nim Andy pozna trendy lokalnego street foodu oraz tradycje kuchni różnych regionów kraju, od wielkich miast po lasy deszczowe, od rzek do plaż i gór. Poznając wspaniałe okolice Sao Paolo, Manaus, Salvadoru, Belo Horizonte oraz Rio, Andy czerpie inspiracje ze swojej gastronomicznej odysei tworząc własne smakołyki takie jak brazylijski placek z wołowiną i kawą, hot dog quiche, Mango Tarte Tatin z kokosem i masłem orzechowym, brazylijski stek z frytkami oraz ciasto ananasowe z polewą caipirinha. Andy Bates i uliczne przysmaki Brazylii jest kontynuacją wcześniejszych produkcji Food Network  Andy Bates i uliczne przysmaki i Andy Bates i uliczne przysmaki Ameryki

Andy Bates, zwany też ‘The Pie Man’ znany jest z pożywnego street foodu. Jego nowoczesne adaptacje klasycznych dań inspirowane są wrażeniami z licznych podróży i prawdziwą kulinarną pasją.

Król kanapek Sezon1 - dwa odcinki od piątku 2-ego maja do niedzieli 4-ego o 07:40 i 17:00 Sezon 2 - od poniedziałku 13-ego maja o 07:40 i 15:00

Jeff Mauro, zwycięzca sezonu 7 Food Network Star, jest królem kanapek! Jeff dzieli się swoją pasją i udowadnia, że od kanapek nudą nie wieje! Demonstrując, że kanapki to dużo więcej niż składniki ściskane dwoma kawałkami chleba, Jeff potwierdza swoje motto: "Każde danie można zamienić w kanapkę, a każdą kanapkę w danie."  W sezonie 1 Jeff bierze się za klasycznego niemieckiego sznycla, podaje frytki z rybą na chlebie

z dodatkiem polskiej kiełbasy serwowanej w stylu Maxwell Street – po co poprawiać perfekcję? W sezonie 2 Jeff zajmuje się kanapkami w stylu włoskim. Jako Włoch z pochodzenia, Jeff rzuca się na kanapkę z klopsikami i pokazuje wspaniałą kanapkę z bakłażanem i parmezanem. W dalszych odcinkach Jeff odkrywa słodycz i wspaniałe kanapki deserowe ze składnikami takimi jak masło orzechowe, dżem, lody oraz domowej roboty czekoladowe żółwiki. Jeff odpala również grilla i szykuje hawajską kanapkę z grillowaną wieprzowiną i ananasem oraz sałatkę teksańską na toście z sałatką ziemniaczaną. Pyszności!

Pizza z wyobraźnią Nowy Program - od 1-ego maja o 22:00

Gdy ludzie myślą o pizzy to na myśl przychodzi nie tylko ser, sos i pepperoni. Tłuczone ziemniaki, słodka kukurydza, małże a nawet łoś; nowe składniki i nowe techniki zawędrowały do jednego z ulubionych dań USA. W programie „Pizza z wyobraźnią”  zobaczyć można najbardziej innowacyjne pizze  Stanów Zjednoczonych.

Akcja: Restauracja!

Nowy Program – wtorki i piątki od 6-ego o 21:00

W programie Akcja:Restuaracja! szef kuchni Robert Irvine przywraca upadłą restaurację do dawnej chwały z budżetem ograniczonym do $10,000 – i to tylko w dwa dni! Seria 1 zaczyna się w in Palmyra, New Jersey, gdzie Irvine próbuje uchronić od upadku 60-letnią rodzinną restaurację. W dalszych odcinkach Robert musi dokonać niemożliwego ratując znany lokal Flood Tide Restaurant w Mystic, Connecticut cieszący się złą reputacją z powodu trudnego charakteru właściciela. W Jacksonville na Florydzie Robert stara się uratować The Secret Garden Café, upadającą knajpę prowadzoną przez wspólników Zacka i Michaela. Od pierwszego wrażenia widać, że lokalowi brak wizji, organizacji oraz wizerunku. Robert rzuca się w wir wydarzeń animując pracowników, tworząc nowe dania i poprawiając wygląd oraz marketing restauracji.

Niezwykle torty weselne Nowa Seria – wtorki o 22:00 i czwartki o 21:00

Program „Niezwykłe torty weselne” pokazuje najbardziej majestatyczne i skomplikowane torty oraz godziny pracy potrzebne do spełnienia marzeń nowożeńców. Każdy odcinek śledzi losy trzech tortów od wstępnego projektu do wielkiej premiery, ujawniając wzloty i upadki mające miejsce po drodze! Sezon 4 zaczyna się od wielkich tortów inspirowanych prezentami, wspinaczką skałkową oraz “A Tale Of 3 Cities” z panoramą Nowego Jorku, Los Angeles oraz Minneapolis. W dalszych odcinkach Robin tworzy tort na wieczór panieński będący hołdem dla sukni druhien a dwie siostry – obie zaręczone – namawiają Marianne i Lauren na stworzenie konkurujących tortów na ich podwójną imprezę zaręczynową. Który okaże się?

Rock'n'rollowy duet Nowy Program – dwa odcinki od piątku 2-ego maja do niedzieli 4-ego o 07:40 i 17:00

 Rock'n'rollowy duet to wspaniała podróż z pyszną kulinarną puentą!

W programie występują Alex James, farmer, autor oraz szeroko nagradzany wytwórca sera, znany z czasów bycia basistą grupy Blur, oraz Matt Stone, młody kucharz celebryta pasjonujący się jedzeniem, tatuażami, zrównoważonym rozwojem i skateboardingiem. Rock'n'rollowy duet to świetna rozrywka i prawdziwa kulinarna przygoda!

Razem, Alex i Matt odkrywają cuda Margaret River, małego miasteczka w Australii. Poznają wielki wybór lokalnych produktów takich jak marony, czekolada, trufle, cydr oraz organiczne mleko. Wszystkie przepisy wykorzystane w programie opierają się na produktach pokazanych w danym odcinku.

Gotuj, słuchaj muzyki i ciesz oczy wspaniałymi widokami wraz z rockową obsadą programu Rock'n'rollowy duet.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu