Obiad na tablecie z Lubellą w pakiecie

XXI wiek to czas nowych technologii i nowoczesnego społeczeństwa. Dzięki dzisiejszym możliwościom technicznym komunikowanie się z innymi nie stanowi najmniejszego problemu. Takie rozwiązania jak sms czy aplikacje typu Messenger ułatwiają codzienny kontakt z najbliższymi. Jednakże nasze telefony i tablety nie służą nam jedynie do komunikacji. Coraz częściej oraz więcej ściągamy aplikacji, które ułatwiają nam codzienne funkcjonowanie – tak jak kulinarna aplikacja Lubelli „Uwielbiam”.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Polacy i komunikacja…

Z przeprowadzanych badań "Komunikacja SMS w Polsce 2013" wynika, że Polacy uwielbiają wysyłać smsy. Ponad połowa użytkowników telefonów sms’uje nawet kilka razy dziennie! Dzięki nim nawet w najbardziej zabiegany dzień możemy kontaktować się z naszą rodzinąi przyjaciółmi. Dodatkowo jest to wspaniały sposób na zorganizowanie spontanicznego spotkania w konwencji smakowitego kitchen party. Idealnym produktem, który sprawdzi się podczas takiej domówki będzie makaron Lubella. Dzięki różnorodnym formom oraz dostępnym w aplikacji „Uwielbiam” przepisom w łatwy i przyjemny sposób przygotujemy wspaniałe dania, które umilą nam i naszym najbliższym wspólny wieczór. Co ważne aplikacja dostarczy nam nie tylko pomysłu na pyszne makaronowe dania, ale również pomoże podzielić się ze znajomymi listą zakupów oraz w prosty sposób przeprowadzi nas przez wszystkie etapy tworzenia potrawy.

Aplikacja godna Uwielbienia!

Aplikacja „Uwielbiam” sprawdzi się nie tylko podczas wieczornych spotkań ze znajomymi, ale również w codziennym wirze domowych obowiązków. Podczas zakupów robionych w pośpiechu, często umykają nam różne rzeczy. Zapominamy nie tylko co mamy kupić, ale także co chcemy z tego ugotować. Przyrządzenie posiłku w domu, staje się wyzwaniem i mimo, iż staramy się wciąż gotować samodzielnie, przychodzi nam to z coraz większym trudem. W czasach, gdy zamiast kartki i długopisu trzymamy tablet lub telefon, idealnie sprawdzają się mobilne aplikacje. „Uwielbiam” dzięki swojej wielofunkcyjności pomoże nam nie tylko znaleźć i przyrządzić wspaniały obiad, ale także w przypadku braku czasu na zakupy, stworzy idealny przepis ze składników, które już mamy w lodówce i kuchennych szafkach. Makaronowa kuchnia Lubelli sprawia, że gotowanie to nie tylko łatwe i proste rozwiązanie na każdy dzień, ale również odkrywanie nowych dań i smaków od rana do wieczoru! Bo makaron Lubelli to idealna inspiracja nie tylko na obiad, ale również śniadanie, kolację a nawet deser!

***

Makaron wiosenny

Składniki:

  • Makaron Lubella Świderki (400 g)
  • Szpinak (3 szklanki)
  • Groszek zielony (2 szklanki)
  • Fasola zielona (2 szklanka)
  • Creme fraîche (4 łyżki)
  • Cebula dymka (1 szt.)
  • Nać pietruszki (2 łyżki)
  • Parmezan (6 łyżek)
  • Masło (4 łyżki)
  • Pieprz (szczypta)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Roztapiamy masło w rondlu, dodajemy szpinak, przykrywamy i podgrzewamy 5 minut, aż liście zmiękną. Odstawiamy do ostygnięcia. Wrzucamy groszek i fasolę do małej ilości osolonego wrzątku i gotujemy 5 minut, aż zmiękną. Odcedzamy.

Krok 2

Miksujemy szpinak i creme fraîche na jednolitą masę, przekładamy na patelnię. Dodajemy groszek, fasolę, dymkę, natkę i połowę parmezanu, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu.

Krok 3

Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z sosem szpinakowym. Podajemy danie posypane pozostałym parmezanem.

Penne z papryką i oliwkami

Składniki:

  • Makaron Lubella Pióra (400 g)
  • Papryka (2 szt.)
  • Nać pietruszki (1 łyżka)
  • Oliwki czarne (20 szt.)
  • Czosnek (1 szt.)
  • Oliwa (4 łyżki)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienki paski.

Krok 2

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

Krok 3

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

Krok 4

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Spaghetti z bakłażanem

Składniki:

  • Makaron Lubella Spaghetti (200 g)
  • Bakłażan (2 szt.)
  • Pomidory w puszce (2 szt.)
  • Ricotta (15 dag)
  • Ząbek czosnku (4 szt.)
  • Oliwa (150 ml)
  • Cukier (szczypta)
  • Bazylia (2 łyżki)
  • Pieprz (szczypta)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażany myjemy, kroimy na cienkie plastry, solimy i odstawiamy na 15 minut, aż puszczą sok. Suszymy je na papierowych ręcznikach, następnie smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony na brązowo i znowu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 2

Na oliwę dodajemy drobno posiekany czosnek i pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wszystko mieszamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Na koniec do sosou dodajemy listki bazylii.

Krok 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 4

Ugotowany makaron przekładamy do sosu, dodajemy bakłażany i połowę sera, wszystko mieszamy, układamy na talerzach i podajemy posypane pozostałą ricottą.

Owocowe cannelloni z truskawkami

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Canneloni (1 op.)
  • Twaróg półtłusty (500 g)
  • Śmietana 18 % (200 ml)
  • Cukier (3/4 szklanki)
  • Truskawki (1 kg)
  • Laska wanilii
  • Listki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Połowę truskawek miksujemy blenderem z połową cukru i przecieramy przez sito by pozbyć się ziarenek.

Krok 2

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Twaróg, cukier, śmietanę i wnętrza wanilii łączymy ze sobą, siekamy pozostałe truskawki i mieszamy z twarogiem.

Krok 3

Napełniamy rurki serem i układamy na talerzu. Dekorujemy sosem truskawkowym i listkami mięty.

***

Lubella to lider na rynku makaronów w Polsce oraz znany producent wyrobów zbożowych m.in.: płatków śniadaniowych, mąki, kasz i paluszków, a także sosów i dań makaronowych. Produkty Lubelli charakteryzuje wysoka jakość, wyjątkowy smak i pewność efektu od ponad 130 lat. Marka jest ceniona zarówno przez handlowców, jak i konsumentów. Do produkcji swoich produktów firma wybiera najlepsze składniki i dba o każdy szczegół. Lubella ciągle rozwija się i czerpie to, co najlepsze z polskiej tradycji oraz wzbogaca ofertę o produkty innowacyjne, które inspirują do eksperymentów w kuchni i zabawy ze smakiem.

Z Lubellą każdy może być mistrzem kulinarnym.

grafika

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"