Artur Moroz będzie podróżował po kraju i zachęcał do wykorzystywania do grillowania lokalnych produktów. Zobaczymy, jak przyrządzać m.in. śledzie w liściach chrzanu z kwiatem kopru, cielęcinę z cytryną i szałwią, czy gęsie wątróbki w boczku. Prowadzący zaprosi do przygotowywania potraw swoich przyjaciół, ale także aktorów, sportowców i muzyków. Każdy program będzie emitowany z innego miejsca w Polsce.
Pierwsza część zostanie nadana z okolic Płocka, a gościem będzie Sławomir Świerzyński z zespołem Bayer Full. W drugim odcinku „Polskiego grilla” znajdziemy się na Pomorzu, a wśród gości m.in. Sylwia Gruchała i Rudi Schubert. Trzecia kulinarna wyprawa to Ciechocinek plus Toruń, a grillować będą m.in. aktorzy Ewa Kuryło i Piotr Pręgowski, koszykarka Patrycja Gulak-Lipka.
„Polski grill” będzie emitowany w TVP1, od 1 lipca w soboty, o godz. 17:30.












