W „Hell's Kitchen - Piekielnej kuchni” dwie grupy kucharzy rywalizują pod kierownictwem Wojciecha Modesta Amaro. Nagrodą dla zwycięzcy jest 100 tys. złotych i praca w restauracji Atelier Amaro.
Program kierowany jest do amatorów i zawodowych kucharzy. Aby wziąć udział w przesłuchaniu należy przyjść na jeden z castingów, które organizowane będą: w Sopocie, Bydgoszczy, Rzeszowie, Olsztynie, Szczecinie, Krakowie, Białymstoku, Katowicach, Poznaniu, Lublinie, Wrocławiu, Częstochowie, Łodzi, Opolu i Warszawie. Osoby, które nie mogą pojawić się na castingu powinny wysłać zgłoszenia drogą mailową na adres zgloszenia@hellskitchen.com.pl.
Również wiosną widzowie Telewizji Polsat obejrzą szóstą odsłonę kulinarnego formatu „Top Chef”, w którym w różnych zadaniach rywalizują zawodowi kucharze z dużym stażem pracy w restauracjach. Ocenia ich czteroosobowe jury w składzie: Wojciech Modest Amaro, Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski, który jednocześnie jest gospodarzem show. Program produkowała firma Jake Vision. Zainteresowani udziałem w programie mogą zgłaszać się wysyłając email na adres zgloszenia@topchef.com.pl lub telefonicznie pod numerem 881 771 006.

Plan castingów do „Hell’s Kitchen 5” w całej Polsce:
12.11.2015- czwartekSopot - Zatoka Sztuki, al. Francisza Mamuszki 14, godz. 10-18Bydgoszcz - Soda Club & Lounge Bar, ul. Mostowa 4, godz. 12-19Rzeszów - Grein Hotel, ul. Tadeusza Rejtana 1, godz. 12-19
13.11.2015 – piątekOlsztyn - Chilli Cocktail Bar & Restaurant, ul. Hugona Kołłątaja 1, godz. 10-18 Szczecin - Grey Club, ul. ul. Ks. Bogusława X 9, godz. 10-18Kraków - Blue Education, ul. Szewska 20/2, godz. 10-18
14.11.2015 – sobotaBiałystok - Restauracja Kawelin, Hotel Esperanto, ul. Legionowa, godz. 10-18Katowice - Hotel Diament, ul. Dworcowa 9, godz. 10-18Poznań - Akademia Kulinarna Dąbrowskiego/Restauracja Dąbrowskiego 42, ul. Dąbrowskiego 42, godz. 10-18
15.11.2015 – niedzielaLublin - Hotel Victoria, ul. Narutowicza 58/60, godz. 10-18Wrocław - Hotel Mercure Wrocław Centrum, Plac Dominikański 1, godz. 10-18Częstochowa - Zespół Szkół Gastronomicznych, ul. Stanisława Worcella 1, godz. 10-18

16.11.2015 – poniedziałekŁódź - Łódź Kaliska Klub, ul. Piotrkowska 102, godz. 10-18Opole - Restauracja Złota Nić, ul. Koraszewskiego 13, godz. 10-18
22-23.11.2015 - niedziela i poniedziałekWarszawa - Centrum techniki Kulinarnej Doram, ul. Racjonalizacji 5.











