SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Gaja Kuroń z Gabrielą Darmetko prowadzą audycję kulinarną w Trójce

Od środy 1 lipca audycję kulinarną na antenie radiowej Trójki ma Gaja Kuroń. Wraz z Gabrielą Darmetko po godz. 10.15 prowadzi autorski program „Kuchnia z jajem”.

Gaja Kuroń, fot. facebook.com/grazynakuronmasterchefArticle

Grażyna Gaja Kuroń to córka kucharza Macieja Kuronia i wnuczka Jacka Kuronia. Kilka lat temu wzięła udział w „Master Chefie”, dziś prowadzi szkolenia i kursy kulinarne oraz przygotowuje indywidualne plany dietetyczne.

- Razem z Gają przygotowałyśmy nietypową formę radiowych kulinariów. To będzie poradnikowa, ale podana w lekki sposób audycja oparta na zasadzie kontrastu: ja w kuchni mam dwie lewe ręce, a dla Gai nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego to ja wymyślam produkt, z którego ma powstać danie, a Gaja ma za zadanie podać prosty przepis, składający się z maksymalnie pięciu składników. Nie będą to wymyślne potrawy, ale czasami na pewno zaskakujące. I każdy, nawet ktoś kto nie ma czasu na gotowanie lub doświadczenia w kuchni, będzie w stanie je samodzielnie zrobić - mówi Gabriela Darmetko z radiowej Trójki, która zaprosiła Gaję do wspólnej audycji.

O pojawieniu się Gai Kuroń na antenie Trójki mówił portalowi Wirtusalnemedia.pl kilka dni temu dyrektor anteny, Kuba Strzyczkowski. Strzyczkowski sukcesywnie ściąga na antenę dziennikarzy, którzy rozstali się z tą anteną w ostatnich tygodniach, ale nie tylko. W czerwcu wrócił m.in. Wojciech Ossowski ze swoimi „Ossobliwościami muzycznymi”, Katarzyna Kłosińska z dwiema audycjami, a Michał Żakowski rozpoczął cykl „Świat i ludzie”. W lipcu wraca też z „ABC Popkultury” Katarzyna Borowiecka.

Według badania Radio Track od marca do maja br. Trójka miała 4,6 proc. udziału w rynku słuchalności, wobec 5,1 proc. rok wcześniej.

Newsletter WirtualneMedia.pl w Twojej skrzynce mailowej

Dołącz do dyskusji: Gaja Kuroń z Gabrielą Darmetko prowadzą audycję kulinarną w Trójce

8 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Gość X
Wnuczka Jacka i córka Maćka.
Nowość w Trójce autonomicznej Strzyczkowskiego.
odpowiedź
User
Romantyczny Roman
"Prowadzi", "audycja kulinarna"? To jest krótkie wejście antenowe na poziomie radia studenckiego. Pierwsza wspólna audycja słaba, głupiutkie dziewczyńskie śmieszki, nieprofesjonalna i mało przydatna w praktyce. Może będzie lepiej, ale widzę, że ogólnie to są dziewczynki, a nie osobowości radiowe. Do prowadzenia audycji trzeba mieć charyzmę, pewność siebie, przebojowość. Szczególnie w Trójce. Ani Darmetko, ani Budka tego niestety nie mają. Dziś na antenie była Wioletta Myszkowska (?). Tej kibicuję, bo jest inteligentna na miarę tej stacji, potrafi w mig ripostować, wchodzić w dialog ze współprowadzącym. Resztę dziewczynek paraliżuje stres (słychać w głosie niepewność). Trzymam kciuki, ale jestem realistą.
odpowiedź
User
Dxiemnikarz
Komuna i spółdzielnia trójka reaktywacja, nie ma innych młodych osób gotujących? A chołota akademicka popiera to radio
odpowiedź
User
Maniok
Rewolucyjny pomysł w radiu XXI wieku. Panie Kubo, szacun! Jest szansa, że PR3 się odbuduje.
odpowiedź
User
griszka80
Jak już robić program kulinarny w radiu, to taki jak prowadził Śp. Piotr Adamczewski w TOK FM.
odpowiedź