Szósta rocznica obecności „Kukbuka” na rynku, nowa odsłona graficzna magazynu

W kioskach dostępne jest urodzinowe wydanie magazynu „Kukbuk”, które obchodzi szóstą rocznicę działalności. Numer ukazał się w nowej odsłonie graficznej, redakcja przygotowała także nowe rubryki tematyczne.

NB
NB
Udostępnij artykuł:
Szósta rocznica obecności „Kukbuka” na rynku, nowa odsłona graficzna magazynu

W nowym „Kukbuku” na czytelników czekają nowości, m.in. saga rodów związanych z kulinariami, wegańska rubryka, zachęcająca do korzystania z kuchni roślinnej czy przepisy na sezonowe potrawy. W nowej rubryce redakcja opowiada także o miłośnikach jedzenia, którzy regularnie organizują wydarzenia związane z kulinariami, a także prezentowane będą inspirujące autorytety: specjalistów, filozofów, artystów, psychologów, którzy opowiedzą o  tym, jak systematycznie i konsekwentnie dbać o rozwój duchowy oraz kulinarne techniki, przybliżające gotowanie w prosty i przystępny sposób.

Nowa szata graficznaDaria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni podkreśla, że wraz z nowym numerem przygotowano także zmienioną szatę graficzną, która „reprezentuje wytrawny minimalizm”.

- Ręce na okładce są symbolem naszej nowej komunikacji: gotujemy razem i budujemy z czytelnikami wspólną kulturalno-kulinarną społeczność. Jeszcze bardziej wracamy do korzeni, promując wartości rzemieślnicze i domowe przyrządzanie posiłków – pełne miłości, doświadczenia wcześniejszych pokoleń i nostalgii - zaznacza Pawlewska.

Kukbuk to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny, wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media, stronę internetową kukbuk.pl oraz e-sklep.

Oprócz regularnie ukazujących się w ciągu roku sześciu numerów magazynu, redakcja przygotowuje również cztery tematyczne wydania specjalne: „Kukbuk Rodzina”, „Kukbuk Zima”, „Kukbuk Podróże i Dizajn” oraz „Kukbuk Dzieciaki”.

Nakładem wydawnictwa ukazała się także książka – „Sezonówki”, czyli przewodnik po porach roku i smakach. Redakcja jest także organizatorem konkursu „Kukbuk Poleca” dla lokalnych producentów, rzemieślników oraz właścicieli gospodarstw agroturystycznych przyjaznych naturze.

Nowe wydanie będzie promowane w sieci kin Cinema City (on-screen i off-screen) oraz na kanale Kuchnia+.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję

Magdalena Ogórek chwali się ukończeniem muzeum. "Dwa razy trafiłam do szpitala"

Magdalena Ogórek chwali się ukończeniem muzeum. "Dwa razy trafiłam do szpitala"