
Dołącz do newslettera Wirtualne Media!
Codziennie rano
Oferty pracy
50 tysięcy subskrybentów
*Zrezygnuj w każdej chwili, nie wysyłamy spamu.
Dziękujemy za zapisanie się do newsletteraWirtualne Media
Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą.

Sylwester to doskonały czas by spotkać się w gronie przyjaciół, zjeść wspólnie coś pysznego, a potem bawić się do białego rana. Jeśli planujemy imprezę we własnym domu, warto zadbać o specjalne, sylwestrowe menu - szybkie i proste w przygotowaniu, zachwycające smakiem oraz wyglądem. Firma Franke proponuje Kompletne Menu, od przystawki po deser, a wszystko w ciągu niecałej godziny. Kompletne Menu to jeden z programów automatycznych, dostępnych w wybranych piekarnikach Franke, który umożliwia przygotowanie czterodaniowego posiłku, w ciągu zaledwie godziny, z gwarancją idealnego efektu każdego z dań. Wystarczy włożyć równocześnie wszystkie potrawy do zimnego piekarnika, a pieczenie odbywa się na poszczególnych poziomach pojemnego wnętrza, skonstruowanego w taki sposób, że zapachy i smaki nie mieszają się ze sobą. W zależności od wybranego modelu naszego piekarnika, Kompletne Menu obejmuje 3 lub 4 poziomy pieczenia i jest w pełni zautomatyzowane lub prowadzi użytkownika krok po kroku. Istnieje możliwość wyboru dań mięsnych, rybnych lub menu złożonego z czterech rodzajów pizzy (w tym wypadku pieczenie zajmuje zaledwie 13 minut). Program Kompletne Menu to oszczędność czasu i mniejsze zużycie energii. Dzięki najwyższej jakości pracy piekarnika zawsze otrzymujemy znakomite efekty każdego wypieku i możemy cieszyć się ze spotkania z przyjaciółmi bez konieczności ciągłego nadzorowania procesu pieczenia. Przykładowe Kompletne Menu z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu: -Przystawka: nadziewane papryczki -Pierwsze danie: papardelle i cukinie -Danie główne: tęczowa pieczeń cielęca -Deser: pudding z ricotty i cynamonu Daj się porwać sylwestrowej zabawie. Resztą zajmie się piekarnik! Przepis na danie główne - tęczowa pieczeń cielęca- dla 8 osób: Składniki: -cielęcina pokrojona w plastry – ok. 1200 g -jaja - 4 -masło- 65 g -mleko- do smaku -natka pietruszki – 70 g -oliwa z oliwek – do smaku - szałwia i rozmaryn – do smaku -szynka gotowana – 350 g - sól i pieprz – do smaku Przygotowanie: 1.Utłucz plastry mięsa, a krawędzie wyrównaj nożem, tak aby były takie same; odcięte skrawki ułóż na wierzchu i przykryj gotowaną szynką. 2.Umyj i drobno posiekaj pietruszkę. Jajka wbij do miski, dodaj pietruszkę, 2 łyżki mleka, starty ser oraz sól i pieprz, całość delikatnie wymieszaj. 3.Przygotowaną masę wlej na patelnię, podsmażaj na niewielkiej ilości oliwy z oliwek aż masa zgęstnieje, wtedy przerzuć omlet na drugą stronę; po usmażeniu, pozostaw do ostygnięcia. 4.Umieść omlet na szynce, uprzednio położonej na plastrach cielęciny, zawiń w ruloniki i zabezpiecz całość, umieszczając kilka liści szałwii i rozmarynu pomiędzy wykałaczką a mięsem. 5.Dopraw solą i pieprzem, umieść pieczeń w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą z oliwek i umieść na wierzchu kilka kawałków masła. Włóż do piekarnika. Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu. Piekarnik Crystal Black CR 981 M BM M DCT: 4 799 zł Franke Polska (PRESS BOX)

Wirtualnemedia.pl

GPLUS PRODUCTION

GPLUS PRODUCTION

Grupa RMF

Telewizja Puls

Grupa RMF

Gremi Media

Agencja Wydawniczo - Reklamowa Wprost

Wirtualna Polska Media
