Nowa pozycja w menu to efekt współpracy dwóch kuchni i dwóch spojrzeń na smak. Jonas Mårtensson, szef kuchni Max Premium Burgers, wniósł do projektu szwedzką precyzję i zamiłowanie do jakości, a Jagna Niedzielska, polska kucharka, edukatorka i popularyzatorka świadomego gotowania, znajomość polskich składników, kulinarnej tradycji i odwagę w łączeniu smaków.
Smak lasu ma zapewnić pasta grzybowa z dodatkiem trufli, sos Umami oraz jagoda. Burger dostępny jest od 6 listopada w 5 wariantach, w tym jeden jest przeznaczony dla wegetarian.
Marka nie chce podążać za swoją największą konkurencją, jaką jest między innymi McDonalds czy Burger King. Zamiast tego chce wyróżnić się swoją ofertą, smakiem oraz podejściem do zrównoważonego rozwoju.
Hasłem promującym nowy "Burger rywala Umani" jest "Robimy to lepiej".

– Chcieliśmy, żeby ten burger był bliski polskim smakom, ale jednocześnie nowoczesny. Zależało mi, żeby to był smak, który zostaje w pamięci. Myślę, że udało nam się znaleźć idealny balans między tym, co znane, a tym, co zaskakuje - i właśnie w tym tkwi jego magia – mówi Jagna Niedzielska, kucharka, osobowość telewizyjna i współautorka receptury.
To pierwsze tego typu współpraca marki Max Premium Burgers w Polsce.
We wrześniu McDonalds wprowadził do swojego menu produkty, które były hitami na początku wieku. Wśród nich są Filet-O-Fish, Big Tasty Bacon czy Chicken McBites.










