Jakie spożycie drobiu w Polsce na osobę?

Spożycie drobiu wzrosło o 2,8% do ok. 25,5 kg na osobę w 2011 r. Z kolei w tym roku może sięgnąć poziomu 26,0 kg, ocenia Krystyna Świetlik z Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ).

masz / isb / pr
masz / isb / pr
Udostępnij artykuł:

„Wzrostowi konsumpcji drobiu sprzyja fakt, że jest on i pozostanie nadal tańszy niż wieprzowina" - powiedziała „Rzeczpospolitej" Świetlik. To właśnie ten rodzaj mięsa jest według niej narażony na spadek popularności w naszym kraju.

masz / isb / pr
Autor artykułu:
masz / isb / pr
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Mniej Rymanowskiego w Polsacie. Skupi się na YouTube, będzie nowa twarz "Gościa Wydarzeń"

Mniej Rymanowskiego w Polsacie. Skupi się na YouTube, będzie nowa twarz "Gościa Wydarzeń"

TikTok przekonuje Polaków, że jest bezpieczny dla dzieci. Ekspertka się nie zgadza

TikTok przekonuje Polaków, że jest bezpieczny dla dzieci. Ekspertka się nie zgadza

Znamy prowadzących sylwestra Polsatu. Tylu jeszcze nie było

Znamy prowadzących sylwestra Polsatu. Tylu jeszcze nie było

Solorz odwołany z podpisem syna. Znika z "serialowej fabryki" Polsatu

Solorz odwołany z podpisem syna. Znika z "serialowej fabryki" Polsatu

SDP i szefowa KRRiT przypominają "przejęcie" TVP. "Proces rzekomej "likwidacji" ma charakter pozorny"

SDP i szefowa KRRiT przypominają "przejęcie" TVP. "Proces rzekomej "likwidacji" ma charakter pozorny"

Polskie Radio nagrodziło dziennikarzy za popularne cykle. Na liście m.in. Grochal i Czejarek

Polskie Radio nagrodziło dziennikarzy za popularne cykle. Na liście m.in. Grochal i Czejarek