SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Żabka zaczyna sprzedawać wegańskie burgery

Do oferty sieci Żabka Polska trafił wegger, czyli burger w 100 proc. roślinny, którego nuggetsy przyrządzono z soi. To kolejna bezmięsna przekąska sprzedawana w sieci.

Article

Wegger Żabki zapakowany jest w pudełko i owinięty w biały pergamin, w którym wkładany jest do podgrzania. Cały proces przygotowania produktu odbywa się w myśl zasady „od producenta do konsumenta”, co oznacza, że burger został zapakowany w zakładzie produkcyjnym i rozpakowany dopiero przez konsumenta finalnego, łącznie z sosem i wszystkimi dodatkami.

Wegańskie burgery w Żabce

Składniki weggera to bułka pszenna z nasionami sezamu, nuggetsy od The Vegetarian Butcher imitujące smakiem i strukturą mięso z kurczaka przygotowane z niemodyfikowanej genetycznie soi (bez GMO), plastry wegańskie o smaku Goudy, sos wegański na bazie majonezu z odrobiną ketchupu i ostrego sosu paprykowego sriracha oraz dodatki – marynowana papryka i zielony ogórek.

Weggera można kupić w wersji na ciepło lub przygotować go w domu. W sklepie produkt zostaje podgrzany bezdotykowo w pergaminowym opakowaniu, natomiast w domu wystarczy umieścić go w kuchence mikrofalowej i podgrzewać przez 45 sekund.

To już kolejna – po hot dogu z parówką z białka grochu i białka ziemniaczanego oraz hot dogu z parówką serową – bezmięsna przekąska na ciepło, którą można kupić w sklepach sieci.

Koncept Żabka Cafe oferuje min. hot-dogi, zapiekanki, panini czy tosty. W jego asortymencie znajdują się świeżo mielone na miejscu kawy, m.in. czarna, biała, espresso, cappuccino czy latte podawane w ekologicznych kubkach.

Żabka Polska ma ponad 6100 placówek prowadzonych przez ponad 4300 franczyzobiorców w całej Polsce.

Newsletter WirtualneMedia.pl w Twojej skrzynce mailowej

Dołącz do dyskusji: Żabka zaczyna sprzedawać wegańskie burgery

3 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
seba
Hot dogi z żabki są super, szkoda tylko, że wszędzie używają mrożonych parówek ... mimo sprzedawania nie mrożonych parówek.
Szkoda, że wiele KANAPEK ogólnie odstaje od normalności ... drogie, sterta plastiku, chemii i żeby to jeszcze smakowało ... zwykła bułka z masłem już smakuje lepiej..
Parę razy w podróży zmusiłem się zjeść tosty/trójkąty, w połowie 2 gryza polegałem
3 0
odpowiedź
User
seba
PS. Uprzejmie proszę następnym razem pokazać foto ze składem co w środku
7 0
odpowiedź
User
Asi
Napiszcie coś o kulinarnych przygodach mistrzów patelni z Agory. 😎
1 0
odpowiedź