Dusimy i pieczemy z Kostką Mięsną WINIARY

Czymże byłby polski obiad bez mięsa? Szczególnie w jesienno-zimowe dni rośnie apetyt na bardziej treściwe co nieco. Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne pieczenie, gulasze, czy bitki… świetnie! Dodaj do nich Kostkę Mięsną WINIARY, a Twoje danie zyska wyrazisty smak i aromatyczny zapach domowej pieczeni.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Kostka Mięsna WINIARY– doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów  czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru pieczeniowym sosom.

Sugerowana cena detaliczna produktu w hipermarketach za opakowanie 6 kostek : ok. 1,75 zł

Sugerowana cena detaliczna produktu w hipermarketach za opakowanie 12 kostek : ok. 2,90 zł

Polacy kochają mięso, co do tego nie ma wątpliwości. Aż 91% z nas deklaruje, że je spożywa (niemal 40% rodzin - codziennie, a prawie połowa 2-3 razy w tygodniu).* Jesienią niemal ¼** polskich rodzin nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa. Jak przygotować je smacznie? Najczęściej gotujemy i smażymy. Popularne jest również duszenie, a także pieczenie, ponieważ te formy przyrządzania mięsa nie są pracochłonne, bo drugie danie „robi się samo”. Sposobów przygotowywania dań z mięsem jest wiele, ale jak stworzyć ten idealny smak i aromat dania, który przyciągnie do stołu całą naszą rodzinę?    

Kiedy weźmiemy na nasz kulinarny warsztat mięso duszone i pieczone, nie zawsze bywa lekko… Poszukując idealnego smaku i zapachu mięsa warto zaprzyjaźnić się z Kostką Mięsną WINIARY. Dzięki niej każda potrawa zyska wyrazisty smak pieczonego mięsa nawet bez konieczności wcześniejszego smażenia. Kostka Mięsna WINIARY to gwarancja sukcesu, nadaje daniom aromatyczny zapach pieczeni.

Bywają dni, kiedy nie mamy ochoty na mięso w drugim daniu. Tu też z pomocą przychodzi Kostka Mięsna WINIARY. Idealnie sprawdza się w domowym gotowaniu. Dodajemy ją podczas gotowania zup, czy przyrządzania sosów. Spróbuj kaszy lub ryżu gotowanego na bulionie, a połączenie niecodziennych smaków zaskoczy Twoją rodzinę. Brakuje Ci pomysłu na jesienny obiad? Może pyszne kaszotto z kaszą gryczaną, papryką i kurczakiem? Wystarczy, że doprawisz kurczaka ulubionymi przyprawami i podsmażysz go na patelni. Następnie dodasz wcześniej pokrojoną paprykę, cebulkę, czosnek i kaszę. Całość podsmaż kilka minut aż warzywa i kasza będą miękkie, stopniowo dodając bulionu z Kostki Mięsnej WINIARY. Na koniec posyp danie natką pietruszki i gotowe!

Więcej przepisów na potrawy z Kostką Mięsną marki WINIARY znajdziesz na www.winiary.pl.

grafika

dostarczył

infoWire.pl

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów