Marcin Cichy, obecny prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej do końca maja 2020 roku opuści swoje stanowisko. Zdecydowały o tym nowe przepisy wprowadzone w ramach Tarczy Antykryzysowej 3.0. - Nie znam powodów wprowadzenia przepisu skracającego moją kadencję. Zgodnie z prawem powinna się ona skończyć we wrześniu 2021 roku - podkreśla Cichy w rozmowie z Wirtualnemedia.pl.

Dołącz do dyskusji: Marcin Cichy po nowelizacji ustawy musi odejść z funkcji prezesa UKE. „Nie znam powodów skrócenia kadencji”

Telko
Facet nie jest politykiem, nie kuma się z PiS, a kiedy ma inne zdanie jako niezależny regulator, zostaje usunięty. Wbrew Senatowi i Komisji Europejskiej. A to jak go wykopano to mistrzostwo braku klasy. Gość dowiaduje się że go usuwają z internetu. Szkoda gadać.
.
Cichy uwierzył że chroni go prawo. Nie przewidział że wystarczy je złamać żeby się go pozbyć. Skoro padł Trybunał Konstytucyjny, Sąd Najwyższy, upolityczniono UODO i inne instytucje, to kwestią czasu było dobranie się do UKE.
Potrzeba było tylko sprawnego egzekutora, ktòremu nie będzie szkoda reputacji i nazwiska. No i wiceminister Wanda Buk doskonale tą rolę odegrała.
Królewska
Prawniczka, która została symbolem PiSowskiej propagandy. to co w sejmie pokazała Wanda Buk to dno urzędnika i prawnika. Kobieta bez zasad i wartości. Daleko jej do ojca.