"Mikser Kulinarny" po raz pierwszy w nowej Akademii Inspiracji MAKRO

Ponad 130 osób z całej Polski pojawiło się 31 maja br. w odnowionej Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie, by wziąć udział w „Mikserze Kulinarnym”. Wyjątkowe spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadzili m.in. szef kuchni Jarek Walczyk i Jan Kuroń.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:
grafika

„Szef dla Młodych Talentów” to program, poprzez który MAKRO Polska wspiera przyszłych szefów kuchni, stawiających pierwsze kroki w karierze. Pomagają w tym „Miksery Kulinarne” – bezpłatne spotkania edukacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych. 31 maja wydarzenie odbyło się po raz pierwszy w nowych wnętrzach Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. W spotkaniu wzięło udział około 130 osób z ponad 20 szkół z całej Polski. Na uczestników czekało wiele atrakcji, w tym pokaz kulinarny „Wszystko, co kucharz musi wiedzieć o tłuszczach” poprowadzony przez Jarka Walczyka – doradcę kulinarnego firmy Kruszwica, szefa kuchni stołecznej restauracji Strefa i prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Dorota Napiórkowska opowiedziała o działalności Federacji Polskich Banków Żywności i organizowanej wspólnie z MAKRO Polska akcji „Nie marnuję, pakuję”.  Natomiast ambasador Banków Żywności, szef kuchni i autor książek kulinarnych Jan Kuroń opowiedział o sprytnym gotowaniu – tak, by nie marnować jedzenia. Prezentację na temat zastosowania tłuszczy w kuchni połączoną z degustacją różnych oliw i olejów poprowadzili Filip Felczak – Target Group Manager HoReCa odpowiedzialny w MAKRO za Street Food oraz Kasia Noga – Marketing Manager Zakładów Tłuszczowych Kruszwica. Uczestnicy mieli także okazję wygrać w konkursach m.in. książki „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia” Jana Kuronia, bluzy kucharskie przygotowane przez firmę ChemaN oraz tygodniowe staże w restauracji Strefa. Partnerem projektu ,,Szef dla Młodych Talentów” są: Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska – prestiżowy, międzynarodowy przewodnik prezentujący najlepsze restauracje, hotele i produkty w Polsce, Kruszwica – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej producentów tłuszczów roślinnych, ChemaN – producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii oraz Provincja – producent najwyższej jakości dziczyzny, owoców leśnych i ich przetworów. MAKRO Cash & Carry press box

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Publicis Media liderem nowego biznesu w Polsce. Starcom na czele agencji

Publicis Media liderem nowego biznesu w Polsce. Starcom na czele agencji

Finał programu "Ej, Stara!". Ilu widzów miał nowy format Doroty Szelągowskiej?

Finał programu "Ej, Stara!". Ilu widzów miał nowy format Doroty Szelągowskiej?

REM oddala skargę policji na reportaż "Superwizjera TVN"

REM oddala skargę policji na reportaż "Superwizjera TVN"

Co trzyma Polaków przy płatnej telewizji? TVN24 na czele

Co trzyma Polaków przy płatnej telewizji? TVN24 na czele