Czytelnicy „Slowly Veggie – Eko” znajdą w magazynie innowacyjne rozwiązania i trendy w ekologii - m.in. wykorzystanie biodegradowalności, ekokuchnia, ogrody wertykalne oraz kosmetyki organiczne. W wydawnictwie przedstawiono także pomysły na rozsądne wykorzystanie ekologicznych produktów w kuchni, zdrowe odżywanie i ograniczenie zużycia energii w czasie gotowania.
Magazyn został przygotowany w konsultacji z Regionalnym Funduszem Ekorozwoju.Redaktor naczelną „Slowly Veggie - Eko” jest Katarzyna Gubała, która kieruje magazynem „Slowly Veggie”. Wydanie specjalne ukazało się w nakładzie 20 tys. egzemplarzy w objętości 116 stron. Cena „Slowly Veggie - Eko” wynosi 12,99 zł.
Magazyn będzie promowany w internecie (m.in. w witrynach kobieta.pl, mojegotowanie.pl i gala.pl), punktach sprzedaży HDS i Empik, mediach społecznościowych oraz w tytułach wydawanych przez Burda International.












