Kampania ma edukować konsumentów na temat wartości odżywczych i wysokiej jakości mięsa indyczego wynikającej z restrykcyjnych europejskich przepisów i procedur dotyczących produkcji. W efekcie pochodzące z Europy mięso z indyka powinno być postrzegane w coraz większym stopniu jako wartościowy element właściwej diety i zdrowego stylu życia.
Kampania ma obejmować reklamę bezpośrednio,w placówkach zdrowia oraz w internecie. Ich wsparciem ma być komunikacja PR.KRD oczekuje, że działania te zapewnią bezstronny charakter komunikacji,a przez to uda się poprawić wizerunek i świadomość konsumentów dotyczącą zalet mięsa indyczego, polepszyć kondycję europejskiego przemysłu indyczego, wzrost wartości sprzedaży mięsa z indyka, a także poprawę nawyków żywieniowych konsumentów.
Kampania ma być realizowana przez dwa lata od momentu zawarcia umowy z wybraną do jej przeprowadzenia agencją.

Zainteresowane agencje mogą składać oferty do 27 lutego br.











