SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Netflix wprowadza funkcje przeniesienia profilu

Platforma Netflix wprowadziła właśnie funkcję przeniesienia profilu do innego konta.

Article

Dzięki funkcji przeniesienia profilu osoby korzystające równolegle z jednego konta mogą przenieść profil - w tym osobiste rekomendacje, historię oglądania, Moją listę, zapisane stany gry i inne ustawienia - do własnego konta.

Funkcja została udostępniona jednocześnie wszystkim użytkownikom Netfliksa na świecie. Gdy tylko zostanie uruchomiona na koncie, użytkownik otrzyma wiadomość e-mail.

Zobacz: Netflix wprowadzi reklamy. Co z polskim rynkiem?

Jak przenieść profil

Aby przenieść profil, należy najechać kursorem na swoją ikonę profilu na stronie głównej i wybrać opcję „Przenieś profil” z listy rozwijanej.

Można w dowolnym momencie wyłączyć funkcję przeniesienia profilu na swoim koncie.

- Przeprowadzamy się. Nasze rodziny rosną. Relacje się zmieniają. Użytkownicy mogą przenieść profil, w tym rekomendacje, historię przeglądania, moją listę, zapisane gry, ustawienia i inne, z istniejącego konta na nowe - informuje Netflix.

Jak podano działanie funkcji można porównać z operacją kopiuj/wklej.

Netflix ma na świecie 220,67 mln subskrybentów. Z danych Mediapanelu wynika, że wrześniu br. jego stronę internetową i aplikację mobilną odwiedziło 12,21 mln polskich użytkowników. To 41,13 proc. wszystkich internautów z kraju. Każdy subskrybent spędził przy treściach platformy średnio 5 godzin, 39 minut i 38 sekund.

Dołącz do dyskusji: Netflix wprowadza funkcje przeniesienia profilu

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl