SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Studio Buffo po rewitalizacji

Hol teatru Studio Buffo przeszedł gruntowną rewitalizację. Odpowiadają za nią firmy Advertis, Plastics Group, Muraspec i Bergmen.

Article

Nowy charakter wnętrz Studio Buffo uzyskany został dzięki połączeniu miedzi, wysokogatunkowych tkanin i satynowego szkła akrylowego w kolorze turkusowym. Ich tło stanowią głębokie szarości.

W strefie kas ścianę pokrywa instalacja z fragmentów miedzianych płyt, które różnią się między sobą fakturą oraz odcieniem, dzięki czemu uzyskany został efekt mozaiki. Detale z miedzi zdobią również wnęki, w których eksponowane są plakaty spektakli. Ściany pokryte zostały tkaninami w odcieniu srebrzystej szarości, które komponują się z kolorystyką sufitu oraz posadzki. Tkaniny udrapowane zostały na wzór teatralnej kurtyny.


Elementy narażone na uszkodzenia podczas transportu dekoracji otoczone zostały lakierowaną blachą, która jednocześnie nadaje nowoczesny charakter wnętrzom i zabezpiecza ściany. Matowy grafit przełamany został lśniącym turkusem ścian pokrytych satynowym pleksi.

Za projekt i wykonanie rewitalizacji przestrzeni teatru Studio Buffo odpowiada firma Advertis. Materiały przekazały firmy Plastics Group (tworzywo), Muraspec (tkaininy) i Bergmen (system podświetlania, lampy).

Newsletter WirtualneMedia.pl w Twojej skrzynce mailowej

Dołącz do dyskusji: Studio Buffo po rewitalizacji

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl