Karkówka dla smakosza

Jaki jest sekret pysznej karkówki? To po prostu dobrze dobrane przyprawy, takie jak przyprawa do karkówki Galeo oraz czas na marynowanie mięsa. 

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Karkówka to jeden z chętniej wybieranych rodzajów mięsa. Trudno się dziwić – jest soczysta i pełna smaku. Wystarczy dobrze ją doprawić, a potem usmażyć, upiec lub udusić. Jest też niewątpliwym przebojem spotkań przy grillu.

Jakie przyprawy najlepiej pasują do karkówki? Oczywiście czosnek! Charakteru nadadzą jej również słodka i ostra papryka, kolendra, gorczyca i pieprz. Rozmaryn i majeranek wzbogacą ją o ziołowy aromat, a owoc jałowca i goździki nasuną skojarzenia z kuchnią staropolską. Cały ten zestaw znajdziemy w przyprawie do karkówki Galeo, dodatkowo zawierającej odpowiednio dobraną ilość soli i szczyptę cukru dla przełamania smaku. Mięso będzie najsmaczniejsze, jeśli przed przygotowaniem zamarynujemy je na co najmniej dwie godziny w samej przyprawie lub przyprawie wymieszanej z olejem.

Przyprawę do karkówki Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w opakowaniu 16 g w cenie ok. 1,29 zł. Przyprawa wystarcza na ok. 1,5 kg mięsa.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"