
Dołącz do newslettera Wirtualne Media!
Codziennie rano
Oferty pracy
50 tysięcy subskrybentów
*Zrezygnuj w każdej chwili, nie wysyłamy spamu.
Dziękujemy za zapisanie się do newsletteraWirtualne Media
Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą.

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ciągle nie satysfakcjonuje. Tegoroczny karnawał wzbogacił się o kolejne, których autorami są znany i lubiany kucharz oraz blogerki kulinarne. Dzięki ich spotkaniu powstał nowy przewodnik po zakąskach. Tegoroczny karnawał obfituje w pomysły na „małe pyszności” dzięki niecodziennemu spotkaniu. Producent znakomitych szynek ZMP Hańderek zaprosił znany autorytet kulinarny oraz blogerki do zmierzenia się z tematem karnawałowego „bufetu”. Z inspirującego spotkania powstał przewodnik po zakąskach, który udostępniony został również w wersji elektronicznej na stronie producenta. Przekąski a’la MasterChef Zaproszenie do „kulinarnych eksperymentów” w bardzo aktualnym temacie „przekąski” przyjął kucharz i autor książek kulinarnych, uczestnik jednej z edycji programu MasteeChef Charles Daigneault. Charles proponuje przygotowanie szybkich przekąsek, których głównymi składnikami są wysokiej jakości wędliny. Jego propozycje: Szynka od Dziedzica z jajkiem w koszyku oraz Rolada z Kiełbasą Dymioną i karmelizowaną czerwoną cebulą są w zasięgu każdego organizatora domowego przyjęcia. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno urozmaicą bufet każdego spotkania towarzyskiego. Charles prezentuje także skomplikowane dania, które mogą stać również daniami obiadowymi. Przygotował autorskie przepisy na aromatyczne gołąbki z kaszą jęczmiennej i Karczkiem Włoskim. Znakomitą przegryzkę w stylu włoskim biscotti z Kabanosem. Charles prezentuje również dania, które serwować można do południa, w porze pierwszego lub drugiego śniadania są to: typowo francuski przysmak croque oraz. mini zapiekanki z parówką z szynki, beszamelem i kalafiorem podawane w szklanych foremkach. W zestawie wielu przepisów coś dla siebie znajdą również amatorzy mocniejszych smaków - golonki w piwie – polecamy! Małe pyszności od blogerek kulinarnych Czas poświęcony na przygotowanie domowych przekąsek nigdy nie będzie czasem zmarnowanym. Szczególnie, że pod ręką mamy kilkanaście sprawdzonych przepisów. Część z nich nie wymaga nawet zbyt dużego wysiłku, a efekt zaskoczy zaproszonych gości. W przewodniku swoje pomysły na przekąski zaprezentowały także blogerki kulinarne. Karnawałowe, wytrawne róże z Kiełbasą Krakowską i serem, roladki z Szynką Włoską, krokiety z parówką, a także Kabanosy w cieście francuskim, to zestaw obowiązkowy udanego balu. Inspirujące przepisy do pobrania W przewodniku Karnawałowe inspiracje z wędlinami Hańderek dostępnym w sklepach firmowych oraz w wersji elektronicznej na stronie firmowej producenta wędlin www.handerek.com.pl znajdziecie 10 efektownych przepisów. Ich realizacja z pewnością uatrakcyjni każde wydarzenie towarzyskie. Wersja elektroniczna Karnawałowe Inspiracje z Wędlinami Hańderek do pobrania: http://handerek.com.pl/karnawalowe-inspiracje/

Wirtualnemedia.pl

GPLUS PRODUCTION

GPLUS PRODUCTION

Grupa RMF

Telewizja Puls

Grupa RMF

Gremi Media

Agencja Wydawniczo - Reklamowa Wprost

Wirtualna Polska Media
