Marka Debic zna najnowsze techniki przyrządzania sosów - krem do gotowania Culinaire Original 20% przeznaczony jest do przygotowywania tych domowych i szlachetnych w smaku. Natomiast ich umiejętne podanie nie tylko zwiększy atrakcyjność potrawy, ale także doda całości charakteru.
Poniżej podpowiadamy, w jaki sposób podawać sos, by osiągnąć: • efekt spirali – postaw talerz na obrotowej tacy i powoli nakładaj sos z dyspensera od jego środka do krawędzi • efekt siatki – napełnij sosem Caviar Maker i powoli wyciskaj sos zaczynając od środka talerza po jego krawędzie • efekt eksplozji – ten ekstrawagancki sposób nakładana sosu możemy osiągnąć poprzez nakładanie go łyżką na talerz lub poprzez użycie syfonu do sosów, którym możemy spryskać talerz, by utworzył pożądany wzór • efekt rozmycia – spokojniejszy od poprzedniego wzór, w którym sos umieszczony jest po jednej stronie talerza. W 1/3 części talerza przyklej pasek taśmy maskującej, a następnie nałóż sos łyżką przy taśmie od strony krawędzi naczynia. Przechyl talerz, by sos mógł spływać w stronę krawędzi, aż osiągniesz pożądany efekt. Na koniec usuń taśmę. Więcej informacji: www.debic.com *** Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).












