Jakie spożycie drobiu w Polsce na osobę?

Spożycie drobiu wzrosło o 2,8% do ok. 25,5 kg na osobę w 2011 r. Z kolei w tym roku może sięgnąć poziomu 26,0 kg, ocenia Krystyna Świetlik z Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ).

masz / isb / pr
masz / isb / pr
Udostępnij artykuł:

„Wzrostowi konsumpcji drobiu sprzyja fakt, że jest on i pozostanie nadal tańszy niż wieprzowina" - powiedziała „Rzeczpospolitej" Świetlik. To właśnie ten rodzaj mięsa jest według niej narażony na spadek popularności w naszym kraju.

masz / isb / pr
Autor artykułu:
masz / isb / pr
Author widget background

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Nie żyje Gabriela Andrychowicz. Była głosem Chillizet

Nie żyje Gabriela Andrychowicz. Była głosem Chillizet

Jakub Bujnik odchodzi z Wirtualnej Polski

Jakub Bujnik odchodzi z Wirtualnej Polski

X notuje pierwszy wyraźny wzrost przychodów za kadencji Muska. Strata wciąż obciąża wyniki

X notuje pierwszy wyraźny wzrost przychodów za kadencji Muska. Strata wciąż obciąża wyniki

Płatna telewizja wraca do łask? Pierwszy wzrost liczby abonentów od ośmiu lat

Płatna telewizja wraca do łask? Pierwszy wzrost liczby abonentów od ośmiu lat

CyberRescue pomoże klientom Banku Pekao uniknąć cyberoszustwa przed świętami
Materiał reklamowy

CyberRescue pomoże klientom Banku Pekao uniknąć cyberoszustwa przed świętami

Influencerom spadają zasięgi. To skutek nowego prawa

Influencerom spadają zasięgi. To skutek nowego prawa