Paweł Kwiatkowski na Food Business Forum

Tegoroczna edycja Food Business Forum już za nami. Wydarzenie zgromadziło ponad 200 uczestników, którzy dyskutowali o kondycji rynku gastronomicznego w Polsce. Do udziału w konferencji zaproszony został również Paweł Kwiatkowski – właściciel restauracji Tamka 43.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Kształcące spotkanie

Forum Rynku Gastronomicznego Food Business to jedna z najważniejszych oraz najbardziej prestiżowych konferencji tego typu w Polsce. Wydarzenie organizowane jest już od dziesięciu lat, a każda jego edycja podejmuje najważniejsze i najbardziej aktualne problemy branży HoReCa. Do udziału w prelekcjach i dyskusjach panelowych zaproszeni zostają co roku profesjonaliści z wieloletnim doświadczeniem w sektorze gastronomicznym, a także analitycy i liderzy opinii. Managerowie największych sieci, właściciele mniejszych restauracji oraz firm cateringowych, a także dostawcy mają szansę wspólnie przyjrzeć się najnowszym trendom oraz zastanowić się nad obecną i przyszłą kondycją rynku. Food Business Forum to również świetna okazja do wymiany doświadczeń czy nawiązania nowych kontaktów biznesowych.

Jakość najważniejsza

Tegoroczną edycję konferencji zdominował temat kryzysu w branży. Uczestnicy rozmawiali o trudnościach, które coraz częściej zauważają w swojej codziennej pracy. Podczas panelu „Formaty sukcesu” restauratorzy wspólnie zastanawiali się również nad receptą na problemy branży. Do udziału w dyskusji zaproszony został m.in. Paweł Kwiatkowski, właściciel warszawskiej restauracji Tamka 43, która skutecznie opiera się kryzysowi: „Food Business Forum to bardzo ciekawa inicjatywa, która pozwala poznać różne opinie na temat obecnej kondycji rynku. Liczne dyskusje zgromadziły bowiem szeroką reprezentację branży gastronomicznej – od przedstawicieli dużych sieci nastawionych na klienta masowego, przez restauratorów butikowych, na dostawcach kończąc. Pozwala to spojrzeć na naszą branżę w sposób holistyczny i dostrzec odmienne punkty widzenia. Wspólnie doszliśmy do wniosku, że przyszłością gastronomii jest jakość i elitarność. Tylko najwyższe standardy pozwolą zdobyć nowego Klienta, a tym samym utrzymać się na rynku. W Tamce 43 od zawsze przykładamy wielką wagę do standardów i dbamy o najwyższą jakość usług. Jestem pewien, że to jedyna recepta na sukces.”

Dziesiąta edycja konferencji Food Business Forum zgromadziła ponad dwustu uczestników. Ranga wydarzenia rośnie z roku na rok ponieważ restauratorzy coraz częściej widzą potrzebę wymiany doświadczeń. Inicjatywy, takie jak ta, pozwalają lepiej zrozumieć panujące na rynku zależności.

DOSSIER:

Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Kontakt prasowy: Beata Grzybek, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+