Grudzień to pora przedświątecznych spotkań firmowych. Pracownicy bardzo na nie czekają, bo jest to czas integracji zespołu, okazywania sobie serdeczności i wzajemnego przywiązania. Zorganizowanie przyjęcia dla pracowników jest również formą podziękowania za ich całoroczny wysiłek w realizację powierzanych im zadań. Wigilie pracownicze stanowią także istotny element budowania wizerunku pożądanego pracodawcy. To czas kiedy firmowa sala konferencyjna zamienia się w odświętne miejsce. Konferencyjne stoły, przy których na co dzień odbywają się biznesowe spotkania, zamieniają się w wigilijne. Uroczystego charakteru dodają kolorowe ozdoby świąteczne, obrusy, eleganckie zastawy stołowe i obowiązkowe choinki. Ogromne znaczenie ma także profesjonalna obsługa kelnerska.
Z danych firmy cateringowej Sodexo Prestige, która obsługuje największe i najważniejsze rangą wydarzenia w Polsce wynika, że Polacy są mocno przywiązani do tradycyjnej polskiej kuchni. W restauracji zlokalizowanej na PGE Narodowym, już od jesieni kucharze przygotowują bogatą ofertę wigilijną, która jest odpowiedzą na potrzeby i oczekiwania najbardziej wymagających klientów.

„Na wigilie, oprócz ulubionych pierogów, planujemy różnorodne potrawy – od klasycznych, przygotowywanych według tradycyjnych receptur, po nowoczesne, pełne nieoczekiwanych smaków. Zmienia się podejście do ryby. Coraz częściej, zamiast tradycyjnego karpia, wybierany jest sandacz i sum. Na stołach pojawiają się również danie mięsne. Dużą popularnością cieszy się kaczka confit z musem z pieczonych jabłek. Dla tych, którzy chcą połączyć tradycję z nowoczesnymi smakami, przygotowaliśmy w tym roku krem z kiszonej kapusty z kiełbasą jagnięcą oraz sandacz w sosie z trawy żubrowej.” – powiedział Leszek Rułka, Szef Kuchni Sodexo Prestige na PGE Narodowym.
Świąteczne przyjęcie można urządzić w siedzibie firmy. Ale jeszcze bardziej podniosłego charakteru nabierze takie spotkanie zorganizowane poza biurem, w atrakcyjnym i wyjątkowym miejscu jak np. loża VIP na PGE Narodowym. Inwestując środki w firmową wigilię, warto skorzystać z wiedzy i doświadczenia kucharzy oraz specjalistów od organizowania przyjęć i bankietów. Dobrze przygotowane świąteczne spotkanie sprawi pracownikom radość, poczują się bardziej docenieni, co wpłynie na ich mocniejsze utożsamienia się z firmą.











