Solidna podstawa domowej kuchni. Marka WINIARY wprowadza nową linię Bulionów – Domowa Kuchnia

Domowy Rosół Drobiowo-Wołowy, Rosół Drobiowy z włoszczyzną oraz Bulion z Grzybami leśnymi – to trzy propozycje marki WINIARY, które wprowadzą nową jakość wśród bulionów. Produkty te tworzą linię Domowa Kuchnia i są odpowiedzią na coraz częściej pojawiającą się w badaniach konsumenckich potrzebę żywieniowego „powrotu do korzeni”, do sposobu przygotowywania posiłków, który jest najbliższy sercom Polek i Polaków. Czyli po domowemu.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Buliony Domowa Kuchnia to propozycja, która może stanowić solidną podstawę domowego gotowania dla wielu rodzin ceniących sobie wartości nowoczesnej kuchni, ale jednocześnie pragnących zachować i podkreślić tradycyjny smak swoich domowych dań.

Nową linię Bulionów Domowa Kuchnia tworzą trzy najbardziej domowe smaki. Rosół Drobiowo-Wołowy to kombinacja aromatów dwóch dopełniających się, popularnych rodzajów mięs, połączonych w idealnych proporcjach. Kucharze marki WINIARY polecają go szczególnie jako dodatek do rosołu, zupy gulaszowej lub potraw mięsnych. Rosół Drobiowy z włoszczyzną to doskonały dodatek do tradycyjnego domowego rosołu, który dla pełni smaku powinien być gotowany na wywarze z mięsa i warzyw. Naturalnie więc stanowi on świetną bazę dla zupy jarzynowej, ale też dla innych, codziennych zup, w których podstawą jest aromatyczny rosół. Z kolei Bulion z Grzybami leśnymi smakuje i pachnie suszonymi borowikami, podgrzybkami i pieczarkami, których aromat może dzięki temu towarzyszyć naszym daniom na co dzień, nie tylko w sezonie grzybowym. Ta propozycja szczególnie trafnie podkreśli smak zup i sosów grzybowych. Idealnie też pasuje do potraw z kapusty.

Wszystkie trzy nowe kostki bulionowe tradycyjnie rozpuszcza się w 1/2 litra wrzącej wody lub można je dodawać jako przyprawę do gotujących się potraw. Dzięki idealnym połączeniom składników stosowanych w domowym gotowaniu, nowe Buliony Domowa Kuchnia nadadzą daniom intensywny smak, zachowując ich domowy charakter.

Zapytaliśmy nasze konsumentki o kluczowe atrybuty domowego rosołu lub bulionu. Przywiązując olbrzymią wagę do przygotowywania pełnowartościowych smacznych posiłków w swoich domach respondentki mają określone oczekiwania w stosunku do wzbogacających ich dania bulionów – wyjaśnia Tomasz Dębowski, Product Manager marki WINIARY. Dobry bulion powinien być przede wszystkim esencjonalny, a więc łączyć w sobie intensywne aromaty kilku rodzajów mięs i warzyw. Konsumentki chwalą też zawarty w jednej kostce zbalansowany smak drobiu, wołowiny i włoszczyzny. Marka WINIARY wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom.

Razem z wprowadzeniem do sklepów domowych nowości pojawiło się też nowe pogrupowanie asortymentu Bulionów WINIARY w ogóle – według trzech przejrzystych kategorii i trzech poziomów cenowych. Unowocześnione opakowania produktów będą jeszcze lepiej widoczne na półce, co ułatwi konsumentom znalezienie ich ulubionych smaków.

Nowe produkty marki WINIARY będą dostępne w sklepach w opakowaniach 60 g i 120 g, a ich sugerowana cena to 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g.

Zupa grzybowa czysta z łazankami(4 porcje)

2 kostki Bulionu Grzybów leśnych WINIARY6 kapeluszy suszonych grzybów1 cebula1 marchewnatka pietruszkipieprz

Grzyby namoczyć w szklance wody, następnie ugotować w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa. Grzyby wyjąć, pokroić w paseczki. Wywar uzupełnić wodą, wrzucić kostki bulionowe. Zagotować, doprawić pieprzem. Podawać z łazankami. Posypać natka pietruszki.

Czas przygotowania: 15-20 minutCzas oczekiwania: około 1 godzinyWartość energetyczna:

  • Całość 120 kcal
  • 1 porcja ok. 30 kcal

Roladki w sosie winnym(4 porcje)

1 kostka Rosołu Drobiowego z włoszczyzną WINIARY400 g fileta z indyka12 plasterków bekonu (ok. 150 g)1 łyżka mąki2 łyżki oleju2 cebule (200 g)2 łyżki czerwonego wytrawnego winasól, pieprz

Mięso pokroić na 12 porcji. Każdą porcję owinąć plasterkiem bekonu, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju, cebulę pokroić w ósemki dodać do mięsa, dusić około 5 minut. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso i cebulę wyjąć z rondla. Na patelnię wsypać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić Rosołem i winem. Do sosu dodać roladki z cebulą i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.

Czas przygotowania: 20 minutCzas oczekiwania około: 40 minutWartość energetyczna:

  • Całość 1182 kcal
  • 1 porcja ok. 295 kcal

Cielęcina po azjatycku(4 porcje)

1 kostka Rosołu Drobiowo-Wołowego WINIARY400 g cielęciny2 łyżki mąki2 łyżki oleju2 cebule1 łyżeczka soku z cytryny2 pomidory1 banansól, pieprz, curry

Mięso pokroić w cienkie paski, posypać pieprzem i obtoczyć w 1 łyżce mąki. Smażyć  na rozgrzanym oleju 10 minut. Cebulę oczyścić i pokroić w paski. Dodać cebulę, pozostałą mąkę, kostkę rosołową, curry, sok z cytryny oraz 1 szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut.

Pomidory pokroić w ósemki, banana w plasterki. Połączyć z sosem pod koniec duszenia.

Czas przygotowania: 15 minutCzas oczekiwania: 15 minutWartość energetyczna:

  • Całość:    911 kcal
  • 1 porcja: 228 kcal

Informacje handlowe

Produkt na półce – połowa styczniaSugerowana cena jednego opakowania – 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120gMasa jednostkowa oraz waga brutto kartonu wysyłkowego – 60g i 120g; 1,92 kgLiczba sztuk w kartonie oraz kartonów w kartonie wysyłkowym – 6 lub 12 bulionów w kartonie. W kartonach 16x120g lub 32x60gLiczba warstw na palecie oraz kartonów wysyłkowych na palecie – ilość warstw – 10; ilość kartonów 250 (120g) lub 200 (60g)Wymiary opakowania jednostkowego (w mm), wysokość x szerokość x długość – 60g 51x92x13; 120g 61x150x13

Informacje marketingowe

RESUME aktywności promocyjnych: TV, POS, InternetTV – termin i stacje: od początku marca do połowy kwietnia; główne stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, Polsat, TVN) oraz stacje tematyczneTV – agencja reklamowa: Legend GroupTV –  zakup mediów: MediaedgePOS –  typ materiałów: shelflinery, woblery, plakatyPOS – agencja przygotowująca materiały: Linea Recta/Point 4 ArtINTERNET –  termin i strony: www.winiary.plINTERNET –  agencja interaktywna: Adv.plPR – Eskadra PUBLICA

Portfolio produktów Buliony marki WINIARY

  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowo-Wołowy
  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowy z włoszczyzną
  • Domowa Kuchnia Bulion z Grzybami leśnymi
  • Rosół Drobiowy
  • Rosół Wołowy
  • Bulion Warzywny
  • Bulion na Żeberkach
  • Bulion Drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
  • Bulion Cielęcy
  • Kostka do Smaku Drobiowa
  • Kostka do Smaku Warzywna
  • Kostka do Smaku Wołowa

* * *

WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek.

grafika

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Publicis Media liderem nowego biznesu w Polsce. Starcom na czele agencji

Publicis Media liderem nowego biznesu w Polsce. Starcom na czele agencji

Finał programu "Ej, Stara!". Ilu widzów miał nowy format Doroty Szelągowskiej?

Finał programu "Ej, Stara!". Ilu widzów miał nowy format Doroty Szelągowskiej?

REM oddala skargę policji na reportaż "Superwizjera TVN"

REM oddala skargę policji na reportaż "Superwizjera TVN"

Co trzyma Polaków przy płatnej telewizji? TVN24 na czele

Co trzyma Polaków przy płatnej telewizji? TVN24 na czele