W krainie magicznych ziół z Althea Nova Villeroy & Boch

Upały odurzają, a mocne słońce każe mrużyć oczy. Lecz niech wielbiciele kanikuły nie tracą czujności! Wakacje to pora sprzyjająca magii: ogień sobótkowy rozświetla krótką, czerwcową noc, kwiat paproci kryje się w gęstych lasach. Chcesz się przyłączyć do letniego czarowania? Villeroy & Boch proponuje użyć ziół. Te, które zdobią porcelanę stołową Althea Nova, nadadzą się do tego doskonale.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Lubczyk i kolendra na szczęście w miłości

Kolekcja Althea Nova firmy Villeroy & Boch to przykład udanego mariażu prostoty i zmysłowości. Na białej porcelanie podano afrodyzjaki – lubczyk i kolendrę. Drobne, pojedyncze kwiaty tworzą fantazyjne baldachy. Cytrynowy zapach nasion kolendry orzeźwia o każdej porze dnia! O poranku wonne zioła wkradają się na filiżanki, popołudniami rozkwitają na zastawie obiadowej. Wzory na naczyniach reprezentują dwa różne style: akwarelowy – nostalgiczny i bardziej wyrazisty – optymistyczny. Bo miłość to tajemnica i wielka radość. Chcesz się przekonać? Ucieraj nasiona kolendry w moździerzu i… przywołuj ukochanego!

Szałwia znaczy długowieczność

Niegdyś wierzono, że ten, kto zje w maju świeżą szałwię, będzie cieszył się zdrowiem przez długie lata. Liście zioła i wypisane na nich zaklęcia miały chronić przed febrą i złymi mocami. Villeroy & Boch odkrył kolejną jej właściwość: szałwia skutecznie przywołuje wakacyjne wspomnienia! Fioletowe kwiaty i omszałe listki zdobiące białą porcelanę Althea Nova, przenoszą nas na skąpaną w letnim słońcu łąkę, wypełnioną zapachami traw i ziół. Szałwia rozkwita na owalnym półmisku i dwóch klasycznych miseczkach kolekcji – dostarcza wzruszeń i inspiruje kulinarne eksperymenty!

Lato przez okrągły rok!

Cały czas zaklinamy lato, by trwało dłużej. Obrazy utrwalamy na zdjęciach, smaki zamykamy w słoikach. W specjalnych pojemnikach Althea Nova Charm możemy przechowywać również zapachy – słodkich konfitur lub aromatycznych ziół. Wystarczy szczypta przyprawy, by odkryć dania na nowo. Sproszkowane nasiona kolendry wzbogacą smak szarlotki i ciasta marchewkowego, suszony lubczyk świetnie nada się do niedzielnego rosołu a rozdrobnione liście szałwii w sosie do makaronu przywołają włoskie wakacje. Wszystko to w służbie zdrowia i miłości! Bon Appetit!

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów