– Pragniemy promować ideę „Wiesz co jesz”, którą docenia coraz więcej, coraz bardziej świadomych konsumentów. Nasz szef kuchni Ernest Jagodziński (cucina88.pl/page/szefkuchni) zaprezentuje jak z kilku znakomitych półproduktów w mgnieniu oka wyczarować wyśmienite małe danie typu finger food – zapowiada Ewa Oldenburg, marketing menager restauracji Cucina (cucina88.pl). Barbara Stelmach, przedstawicielka firmy Eterno (eterno.pl) dopowiada: – W tym czarowaniu pomogą nasze owocowe i warzywne przetwory np. chrzan z imbirem czy ogniste pomidorki. Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Prowadzący Ernest Jagodziński (cucina88.pl/page/szefkuchni) udowodni gościom, że owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami, dodając im niepowtarzalnego charakteru. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury Eterno (eterno.pl), np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy. Wszystkie produkty których będą używać są całkowicie naturalne. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników i innych dodatków.

Autorów internetowych pamiętników kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska (wkrainiesmaku.pl), która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjny projekt skierowanego do blogerów kulinarnych. Celem przedsięwzięcia jest propagowanie wspólnego gotowania wśród pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.
Chęć udziału w warsztatach prosimy koniecznie potwierdzić, wysyłając maila na adres: marketing@cityparkhotel.pl
Organizatorzy projektu BlogerChef: Katarzyna Szatkowska – dietetyk na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku” (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem i prowadzeniem wydarzeń kulinarnych oraz o tematyce żywieniowej. Ponadto jest ekspertem-dietetykiem portalu opiekanadchorym.pl. Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe. Agenda: http://www.mieso.com.pl/bc/Agenda_Cucina.pdf Dodatkowych informacji udziela: Katarzyna Szatkowska PROJEKT BLOGERCHEF Email: kontakt@blogerchef.pl











