Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie. Warsztaty kulinarne dla blogerów

Niecodzienne wytrawne przekąski i wypieki z dodatkiem konfitur przywodzących na myśl kuchnię babci – to propozycje, które przyrządzać będą kulinarni blogerzy podczas warsztatów organizowanych przez poznańską restaurację Cucina (cucina88.pl) i firmę Eterno (eterno.pl) w najbliższy weekend. Już w sobotę 6 lipca, w progach restauracji Cucina (cucina88.pl), słynącej z najlepszej śródziemnomorskiej kuchni w Poznaniu, stanie kilkunastu blogerów kulinarnych. Miłośnicy gotowania, którzy o swojej pasji piszą w Internecie, otrzymają możliwość tworzenia niebanalnych przekąsek z najwyższej jakości składników. Dbałość o surowiec i tym samym końcowe danie łączy organizatorów przedsięwzięcia – restaurację Cucina (cucina88.pl) i producenta przetworów owocowo-warzywnych klasy premium – firmę Eterno (eterno.pl).

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Pragniemy promować ideę „Wiesz co jesz”, którą docenia coraz więcej, coraz bardziej świadomych konsumentów. Nasz szef kuchni Ernest Jagodziński (cucina88.pl/page/szefkuchni) zaprezentuje jak z kilku znakomitych półproduktów w mgnieniu oka wyczarować wyśmienite małe danie typu finger food – zapowiada Ewa Oldenburg, marketing menager restauracji Cucina (cucina88.pl). Barbara Stelmach, przedstawicielka firmy Eterno (eterno.pl) dopowiada: – W tym czarowaniu pomogą nasze owocowe i warzywne przetwory np. chrzan z imbirem czy ogniste pomidorki. Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Prowadzący Ernest Jagodziński (cucina88.pl/page/szefkuchni) udowodni gościom, że owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami, dodając im niepowtarzalnego charakteru. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury Eterno (eterno.pl), np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy. Wszystkie produkty których będą używać są całkowicie naturalne. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników i innych dodatków.

Autorów internetowych pamiętników  kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska (wkrainiesmaku.pl), która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjny projekt skierowanego do blogerów kulinarnych. Celem przedsięwzięcia jest propagowanie wspólnego gotowania wśród pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.

Chęć udziału w warsztatach prosimy koniecznie potwierdzić, wysyłając maila na adres: marketing@cityparkhotel.pl

Organizatorzy projektu BlogerChef: Katarzyna Szatkowska – dietetyk na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku” (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem i prowadzeniem wydarzeń kulinarnych oraz o tematyce żywieniowej. Ponadto jest ekspertem-dietetykiem portalu opiekanadchorym.pl. Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe. Agenda: http://www.mieso.com.pl/bc/Agenda_Cucina.pdf Dodatkowych informacji udziela: Katarzyna Szatkowska PROJEKT BLOGERCHEF Email: kontakt@blogerchef.pl

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"