Połączenie klasycznego jasnego lagera z niezwykłym, subtelnym aromatem naturalnych kwiatów czarnego bzu dało efekt, który pozytywnie zaskakuje zarówno wielbicieli smakowych kompozycji, jak i wiernych fanów tradycyjnego piwa.
Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowano syrop do piwa, zbierane były w pradolinie Wisły, na terenach wolnych od zanieczyszczeń, na przełomie maja i czerwca – jest to idealny czas na zbiory. Syrop przygotowano według receptury Mistrza Hieronima Błażejaka.
Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.
Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. „Jest to doskonale gaszące pragnienie podczas letnich upałów, ale ze względu na swój niezwykły aromat, będzie równie dobrze smakowało jesienią i zimą” – zapewniają piwowarzy Browaru Amber.

Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.
Amber Czarny Bez to trzecie, obok Ambera Naturalnego i Ambera Chmielowego, piwo pod marką Amber w portfolio browaru.











